clear

zoeken

search

Over bloggen en nieuwere nieuwe media

13 juli 2010

Vier dagen geleden stond ik kort stil bij de ontwikkelingen in de blogosfeer, Cory Doctorow doet dat vandaag heel wat uitgebreider in de Guardian. Het zijn woorden naar mijn hart.

When blogging was the easiest, most prominent way to produce short, informal, thinking-aloud pieces for the net, we all blogged. Now that we have Twitter, social media platforms and all the other tools that continue to emerge, many of us are finding that the material we used to save for our blogs has a better home somewhere else. And some of us are discovering that we weren’t bloggers after all – but blogging was good enough until something more suited to us came along.

I still blog 10-15 items a day, just as I’ve done for 10 years now on Boing Boing. But I also tweet and retweet 30-50 times a day. Almost all of that material is stuff that wouldn’t be a good fit for the blog – material I just wouldn’t have published at all before Twitter came along. But a few of those tweets might have been stretched into a blogpost in years gone by, and now they can live as a short thought.

For me, the great attraction of all this is that preparing material for public consumption forces me to clarify it in my own mind. I don’t really know it until I write it. Thus the more media I have at my disposal, the more ways there are for me to work out my own ideas.

Gerelateerd:
De blogosfeer, de oude media en de snelle digitale (r)evolutie
De toekomst van weblogs
Het slapen van het verstand brengt monsters voort…
De luiheidssfeer verlaten en je laten stimuleren door wanorde
De staat van de biblioblogosphere 2009

@

4 Reacties

 1. Festina Lente schreef:

  Leuke foto (waar háál je ze toch altijd vandaan?)

 2. Ha, deze komt uit een mappie met surrealistische plaatjes die al een tijdje op mijn bureaublad staan. Er is nog een laatste mooie over. De verwijzing ben ik heel snel vergeten omdat het geen cc was. Dan wacht ik liever op het eerste verzoek tot verwijdering (in vijf jaar nog niet meegemaakt. Maar er is zoveel moois. Alleen op Flickr al 3 miljard stuks….

 3. Anoniem schreef:

  Ik heb //www.edwinmijnsbergen.nl gevonden via startpagina Mooi gemaakt! Ik hoop zelf ook zo een site te maken.
  Waarmee heb je dit gemaakt?

  Groetjes,
  Henny uit Purmerend

 4. Met Blogger.com. De naam van het Sjabloon vind je onderaan de pagina.

Reageer