clear

zoeken

search

Onbetaalbaar: overheidsplannen.nl

31 juli 2010

Ik verklapte hier al eens dat ik weinig weet van aanbestedingen. Dat wil echter niet zeggen dat ik geen belangstelling heb voor de uitgaven van de overheid. Ik vond het bericht Databank brengt overheidsinvesteringen in kaart dan ook interessant en klikte door naar //www.overheidsplannen.nl. Na de eerste zoekactie ontdekte ik echter dat dit een bijzonder prijzige databank is, die wordt onderhouden door Reed Business.

Dat dit bedrijf geld wil verdienen snap ik nog wel. Wat ik echter niet begrijp is het feit dat de overheid de uitgaven zelf niet duidelijk in kaart brengt en ontsluit voor de burgers. Of bestaat zo’n website wel en is die gewoon niet goed te vinden? Met de informatie op Rijksoverheid.nl kan ik in ieder geval niet uit de voeten. Met de informatie van de Gemeente Middelburg ook niet. Daar vind ik wel verwijzingen naar Agentschapnl.nl (Agentschap.nl is nog in de maak blijkbaar) en aanbestedingkalender.nl, ook al een website waar een registratie verplicht is.

Aanbestedingskalender.nl (met een ‘s’ ertussen) lijkt dus de enige openbare variant te zijn. Als ik het goed zie is dat geen overheidsinitiatief.

Blijf ik dus zitten met de vraag waarom de overheid hier zelf geen werk van maakt, en waarom het voor uitgevers blijkbaar lonend kan zijn om hierin te investeren.

@

Afbeelding

Reageer