clear

zoeken

search

Ning lanceert archiveringstool

02 juli 2010

Half juni zag ik dat de ledenteller van Bibliotheek 2.0 op 4418 stond. Ik nam me voor om na de vakantie aandacht te besteden aan de mooie mijlpaal van 4444 leden. Het ging echter sneller dan ik verwacht had. 20 dagen later staat de teller alweer op 4514 leden. Dat is verbazingwekkend veel en maakt het platform m.i. toch bijzonder waardevol. Ik zou geen andere plek weten waar zoveel veschillende bibliotheekmedewerkers zo makkelijk bereikt kunnen worden.

In die zin was het behoorlijk schrikken dat Ning vanaf juli geld gaat vragen voor de dienstverlening. Het bedrijf kwam weliswaar al snel met een aantal oplossingen op de proppen maar betaald moet er worden. Archief 2.0 lostte dat op door een beroep te doen op de vrijgevigheid van de leden. Die mogelijkheid heb ik ook nog even overwogen maar Peter Evers en Ron Wessels lieten bij monde van de NVB en GO Opleidingen weten dat zij bereid waren de extra kosten voor hun rekening te nemen. Zij waren bovendien niet de enigen. Daar was ik uiteraard erg blij mee. De kosten vormen geen probleem meer. Daar kan een streep onder.

Ning beloofde dat er ook een tool zou komen waarmee de content van netwerken gearchiveerd kan worden. Dat is geen overbodige luxe want het werken met externe tools bleek in de praktijk tijdrovend en omslachtig te zijn. Vandaag zag ik dat de tool inmiddels beschikbaar is. Ik heb ‘m meteen gedownload en gestart. Hoeveel schijfruimte me dat gaat kosten weet ik niet, maar zodra ik alle bestanden binnen heb zet ik ze over op een externe harde schijf. Als het op de langere termijn dan toch nog nodig mocht zijn te verhuizen, dan beschik ik in ieder geval al over de belangrijkste data.

De alternatieven laat ik voorlopig voor wat ze zijn. Het voortbestaan van Bibliotheek 2.0 is voorlopig nog wel gegarandeerd!

@

4 Reacties

  1. Christian schreef:

    Ziehier voor mijn ervaringen met het backuppen van Archief 2.0.

  2. esokullu schreef:

    hey folks. give a try to grou.ps – we let you import your files into your network. We should add Dutch support pretty soon too. //grou.ps/move_ning.php

    Hope you'll like our platform and invite your other Ning user friends to join us too.

    Cheers,

  3. Thanks for the link Esokullu!

Reageer