clear

zoeken

search

Ning: het begin van een nieuw tijdperk

21 juli 2010

Over Ning is hier en elders al veel gezegd en geschreven. Sinds gisteren kunnen de netwerken van het bedrijf niet langer gratis gebruikt worden. Binnen een maand moeten sitebeheerders een ‘plan‘ kiezen. Doen ze dat niet, dan wordt het netwerk verwijderd van het web.

Dankzij de NVB en GO Opleidingen blijft Bibliotheek 2.0 gewoon bestaan. Voor zover ik het nu kan overzien verandert er voor de leden vrijwel niets. Er komen hooguit een paar extra mogelijkheden bij, omdat we voor de provariant hebben gekozen. Bibliotheek 2.0 blijft onafhankelijk maar de komende maanden gaan we wel bekijken of er meer uit het netwerk is te halen. Het aantal leden neemt nog steeds toe maar de wisselwerking met vakbladen en vakorganisaties kan veel beter. Daarover zal ik de komende maanden met verschillende mensen praten. Suggesties zijn daarbij van harte welkom uiteraard.

Het bleek overigens dat er ook nog drie andere netwerken op mijn naam stonden. Die laat ik doodbloeden. De leden van die (inmiddels dode) netwerken heb ik via een groepsbericht op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen.

Gerelateerd:
Vervelend verrast: Ning niet langer gratis
Niet meer gratis, maar Ning doet het netjes
Ning lanceert archiveringstool

@

Reageer