clear

zoeken

search

Het Antenneregister

19 juli 2010

Of je nu wel een ‘aluhoedje‘ bent of niet: het is goed om te weten waar de mogelijke stralingsbronnen in je directe omgeving zijn te vinden: in het Antenneregister dus. Dit register, een initiatief van het Agentschap Telecom (een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken) bestaat al langer, maar is onlangs uitgebreid. Het Antennebureau legt uit:

Het Antenneregister geeft een overzicht van antenne-installaties in Nederland. Zo kunt u zien waar er in uw omgeving antennes staan opgesteld en wat voor antennes dit zijn. Op 1 januari 2010 is het Antenneregister wettelijk verankerd en is, op enkele uitzonderingen na, iedere eigenaar van een vast opgestelde antenne-installatie met een zendvermogen van meer dan 10 decibel watt verplicht  zijn antenne te registreren. Binnenkort worden ook de antennes van radiozendamateurs in het overzicht opgenomen.

De kaart van het Antenneregister navigeert niet zo prettig als een kaart van Google Maps en oogt minder fraai bovendien, maar is wél overzichtelijk. Doe er je voordeel mee.

@

Attendering: Computable

4 Reacties

  1. Mark Rijk schreef:

    Ik kijk bij mijn eigen durpje en mis zo al 3 telefoonmasten.

  2. Op de kaart of in het durp? Je kunt ze op de site wel opgeven las ik ergens!

  3. meeuse schreef:

    ..op m´n auto zit ook een antenne..

Reageer