clear

zoeken

search

Hein de Kort op Twitter

05 juli 2010

Twee jaar geleden schreef ik over mijn liefde voor het werk van striptekenaar Hein de Kort. Wat ik er toen niet bij schreef is dat ik het jammer vind dat er niet meer werk van hem is te vinden op het web. Zijn website wordt niet bijgehouden (iMode?) en zijn albums zijn volgens mij niet gedigitaliseerd.

Daarom ben ik blij dat ik vanochtend heb ontdekt dat Hein ook twittert. Een paar cartoons per maand slechts, maar dat mag de pret niet drukken.

Die ontdekking was aanleiding om dit korte interview te bekijken. Grappig dat hij nu zegt dat hij niet begrijpt waarom mensen ooit de moeite namen zich door zijn oude werk heen te worstelen. Misschien doelt hij op nog ouder werk, maar de eerste albums die ik ken vind ik juist het allermooist. Tijdens mijn verhuizing van vorige week heb ik veel weggemieterd, maar niet die albums van De Kort. Pardon Lul!

@

11 Reacties

 1. Ik heb eigenlijk alleen maar het oude werk van Hein de Kort. Ik ben allang geen fervent striplezer meer, maar vrijwel elke grap van De Kort die ik op de meest onverwachte plekken tegen kom, tovert een dikke grijns op m'n kop.

  Binnenkort een iPad … zou het niet mooi zijn om al die grappen inderdaad als digitaal stripboek beschikbaar te hebben. Kunnen al die mensen in de trein me weer verbaasd aankijken als ik hardop in m'n eentje zit te lachen.

 2. @ Fons : Over het digitale boek hoor je inderdaad veel, maar over de digitale strip niet echt. Misschien net omdat er zowel on-line, off-line, als een combinatie van beide soorten tekenaars bestaat.

  @ Edwin : Nadat het eerste album tot het publieke domein behoort zal gaan behoren, zal die digitalisering misschien wel gebeuren. Als het nationale depot dat nu al niet doet.

  't Zou wel is interessant zijn als er actief zou gepolst worden naar een niet-commerciele vrijgave. Die dan net zoals bij Google Books een koop in album linkje kunnen meekrijgen.

 3. meeuse schreef:

  ..Jean Pierre de paarse aap, ook erg veel om gelachen. Mooie combi ook; Eric Schreurs & Hein de Kort.

 4. Juut schreef:

  Thanx voor de tip, Ed, hij staat nu bij m'n RSS-feeds! 😀

  XXX

 5. @Fons: dat zou inderdaad mooi zijn. Lachen werkt meestal aanstekelijk bovendien. Je maakt er wellicht een complete coupé vrolijk mee!

  @Benoit: Ai…dan moeten we nog een jaartje of 40 wachten toch?

  @Meeuse: da's ook een mooie bralbeer inderdaad ^^

  @Juut: graag gedaan! Bekijk jij tweets als RSS?

 6. Juut schreef:

  Die van de Hein zijn de eerste tweets die ik op die manier volg, ik twitter niet eej… Is wel handig om 't dan zo in de gaten te kunnen houden 😀

 7. Listig, inderdaad 🙂

 8. sommige dingen vragen tijd, maar 'k zou toch liever gaan lobbyen om die tijd te verkorten, al was dat dan al maar exclusief voor bibliotheken en aanleunende instellingen.

 9. Ik voel een actiesite aankomen 🙂

 10. Mogelijk wel, maar of daar een opening voor kan gevonden worden valt nog te zien. Want ik heb al minder ambitieuze dingen voorgesteld en dat was al teveel gevraagd jammer genoeg. Wat niet wil zeggen dat ik er niet voor wil gaan, maar dan zal'k toch eerst is bij collega bloggers gaan polsen of ze het voorstel willen steunen. Kwestie dat het geen don quichot actie indruk geeft.

 11. Misschien wel interessant om eens een peiling te houden op een aantal platformen…

Reageer