clear

zoeken

search

Famous Books: een app voor bibliofielen

22 juli 2010

Gelezen op Ereaders.nl:

De Bayerische Staatsbibliothek heeft een uitgebreide collectie manuscripten, incunabelen en bijzonder drukwerk. Steeds meer daarvan is in digitale vorm beschikbaar. Om ook het grote publiek toegang te bieden tot de collectie ontwikkelde de bibliotheek een app voor de iPad en iPhone met 52 hoogtepunten.
[…]
In de nieuwe app, getiteld ‘Famous books – Treasures of the Bavarian State Library’, presenteert de instelling de meest kostbare en bijzondere werken uit de collectie. Zo kun je bladeren door bijvoorbeeld de ‘Heliand’, het ‘Nibelungenlied’ of de ‘Parzifal’ van Wolfram von Eschenbach. Behalve Westerse werken staan er ook een aantal Oosterse en Islamitische teksten in. De werken zijn via de app tot in detail en in vrij hoge resolutie te bekijken.

Ik heb de (gratis) app uiteraard even gedownload en kan alleen maar zeggen dat het super is om de oude drukken op de iPhone te bekijken. Op een groot scherm is het natuurlijk nog mooier, maar met een simpele beweging van je duim en wijsvinger kun je ook op het kleine telefoonscherm alle details oproepen. Het is prachtig om te zien hoe oud cultureel erfgoed nieuw leven krijgt ingeblazen door technologie.

@

4 Reacties

  1. Festina Lente schreef:

    Dank voor de tip; ook op de iPod touch werkt-ie!

  2. Cool! Vind je 'm mooi?

  3. Festina Lente schreef:

    Ik vind 'm prachtig! En Sina ook ivm het Perzisch materiaal.
    Heerlijk, altijd een bijbel bij de hand 🙂

  4. @Festina: kijk, zo bedienen ze in een klap verschillende doelgroepen. Keurig!

Reageer