clear

zoeken

search

Documentaire: het verhaal van Anvil

13 juli 2010

Vorige week kwam een kameraad op de proppen met een documentaire over de band Anvil (‘Aambeeld’). Hij verzekerde me dat de film de moeite waard was. Dat leek me sterk. Begin jaren ’80 kende iedere metalliefhebber deze band (zie ook klassiekers 21 en 42), maar in de jaren daarna was het vooral een naam die de liefhebbers van toen deed grijnzen: “oh ja, Anvil, die gasten van Metal on Metal“). Het was een naam die hoorde bij toen.

Gisteravond keek ik de documentaire en constateerde dat de vriend gelijk had. Ik zat te kijken naar een prachtig portret van drie Canadezen die al 25 jaar zwoegend dromen van een doorbraak. Als je de -verrassend gevoelige- mannen volgt tijdens een ontluisterende toer door Europa krijg je veel medelijden met ze. Als je ze ziet spelen tijdens een bruiloft krijg je medelijden met hun familie. The Story of Anvil is een verhaal over het blijven geloven in je dromen en je eigen kunnen, zelfs als de tijd je al heeft ingehaald.

Een aanrader.

Meer lezen:
Anvil: Stuntelend wereldberoemd
Anvil! The Story of Anvil
De tweede jeugd van Anvil
We zullen doorgaan!

@

2 Reacties

  1. peter de Kock schreef:

    Heb net op YouTube de filmtrailer even bekeken. Een beetje Spinal Tap is het wel zo anno 2010 maar laat dat de mooie boodschap van je betoog niet verpesten.

  2. Het is heel erg spinal tap zelfs, maar dat zou eigenlijk alleen maar een stimulans moeten zijn 🙂

Reageer