clear

zoeken

search

De App Inventor voor Google Android

12 juli 2010

Met Gonny van der Zwaag en MG Siegler vraag ik me af of de door Google gelanceerde App Inventor niet zal leiden tot een enorme aanwas van waardeloze applicaties maar vind ik het wel mooi om te zien dat Android zoveel opener en laagdrempeliger is dan de apps van Apple. Als je een goed idee hebt voor een mooie toepassing kun je die nu tenminste zonder programmeerkennis bouwen. Met ‘een ballotagecommissie voor apps’ hoef je ook al geen rekening te houden. Dat biedt perspectief.

Dit nieuws zet me overigens wel aan het denken over de vraag of er toepassingen zijn die ik momenteel mis op de iPhone. Het aanbod is zo overweldigend (225.000 apps inmiddels) dat ik aldoor het gevoel heb dat er voor alles wat je kunt bedenken wel al een toepassing is. Ik vergis me vast. De komende weken zal ik eens een paar keer de proef op de som nemen…en dan ook meteen kijken of Android het wel in huis heeft als dat bij Apple niet het geval is.

Gerelateerd:
Programmeren voor de iPhone
Zonder App Store tel je niet meer mee
Boekenapplicaties domineren App Store
De Appie App

@

3 Reacties

  1. Maar die app die voor jou waardeloos is, kan voor een ander heel erg handig zijn.
    Al is er maar één persoon of maar een paar mensen die een app willen gebruiken, kan deze app toch heel erg waardevol zijn.

    Stel je voor dat je voor je (grootouders)
    een app maakt waarin alle voor hen belangrijke telefoonnummers opgeslagen zijn met een foto van de mensen erbij.
    Hier zit niemand op te wachten, maar jou (groot)ouders zou je er misschien een heel groot plezier mee kunnen doen.

    Of een app voor iemand die autisme heeft waarin zijn eigen dagschema in staat en die een melding geeft als een taak afgerond of opgestart moet worden.
    Kansloos voor iedereen, maar heel waardevol voor die persoon met autisme.

    Misschien zou je het ook eens moeten vergelijken met internetpagina's. Stel dat men in 1995 had besloten dat internetegbruikers vooral niet hun eigen webpagina's mochten maken omdat dit tot een wildgroei aan pagina's zou leiden. Hoe zou het internet er nu dan uitzien?

  2. poulus schreef:

    Bedankt voor de tip. Ik kan gaan knutselen. Maar wat zal ik maken?

  3. @Jeroen: daar heb je helemaal gelijk in. Goed punt!

    @poulus Is er iets dat het archief mist? Iets dat jij mist? Misschien een rondleidingsapp?

Reageer