clear

zoeken

search

Boeken zoeken in Twitter met #ask4stuff

03 juli 2010

Tijdens mijn vakantie werd ik door Paul Maatmann geattendeerd op #Ask4Stuff op Twitter. Deze tool, van OCLC’s Mike Teets, toont je, op basis van de hashtag #Ask4Stuff, een link naar zoekresultaten uit Worldcat, in Twitter.

Innovatief! Het is geen geheim dat ik bibliotheekcatologi in de loop van de jaren ben gaan beschouwen als vehikels waar je nu eenmaal collecties mee moet ontsluiten, maar liever niet in zoekt. Het zijn gewoon achterhaalde ondingen. Worldcat beschouw ik als een uitzondering, omdat de ontwikkelaars achter dat systeem het web wel serieus nemen en altijd streven naar elegante koppelingen met bestaande toepassingen.

#Ask4Stuff is daar een mooie illustratie van. Ik ben vaak op Twitter te vinden en kan mijn zoekvraag nu gewoon daar intikken. Dat scheelt toch weer een paar muisklikken.

Chapeau.

@

2 Reacties

  1. Onlangs kreeg ik ook zo'n vraag, maar dan omdat die persoon wist waar ik mee bezig was. Met toch wel enige verbonden verbazing. Binnen de 10 seconden had ik namelijk gevonden wat hij zocht. Je gaat je eigen vaardigheden pas gaan ontdekken als iemand met gelijkaardige vaardigheden iets niet weet te vinden. 't Ging over een boek waarin de Sarbanes-Oxley wetgeving werd uitgelegd. Blijkbaar een niet zo prominent aanwezig werk in de meeste bibliotheken : //is.gd/cVkif

  2. Heerlijk Benoit. Dat illustreert ook mooi dat je er goed aan doet mensen zelf actief op te zoeken, als ze vragen stellen op bijvoorbeeld Twitter. Je kunt er keer op keer dienstverlenend mee zijn en je toegevoegde waarde ermee bewijzen…

Reageer