clear

zoeken

search

Blogweemoed

09 juli 2010

Het was altijd lastig om Netvibes goed gesaneerd te krijgen, maar het wordt steeds eenvoudiger. De activiteiten worden op veel weblogs gestaakt of op een laag pitje gezet. Behalve versnippering is er ook sprake van uitdunning. Vanuit het perspectief van de informatiebeheersing is dat natuurlijk prima, maar soms is het ook gewoon zonde, om vertrouwde en gewaardeerde bronnen te zien verdwijnen. Het kan ook anders. Rob Cottingham doet een aantal suggesties.

Je weet maar nooit.

@

16 Reacties

 1. Arda schreef:

  Als jij nou maar doorgaat!! (Aan de top is het nou eenmaal eenzaam, daar is niks aan te doen.)

 2. @Arda: voorlopig wel hoor, ook al is er van top geen sprake.

 3. Arda schreef:

  Niet zo bescheiden, trouwens dat maken wij (je lezers bedoel ik) wel uit!

 4. oh, uhm, nu ja, vooruit dan maar 🙂

 5. Arda schreef:

  Compromis: subtop?

 6. Festina Lente schreef:

  Maar de bloggers die nog schrijven, worden nu natuurlijk extra goed gelezen….

 7. @Arda: deal ^^

  @Festina: dat is dan weer misschien een voordeel inderdaad…

 8. Dat is nog maar de vraag: wie stopt met bloggen stopt misschien ook wel met het lezen van andermans/-vrouws blogs. Voor mij geldt dat in elk geval wel. (Natuurlijk m.u.v. mijnsinziens, festina lente en nog een paar…)

 9. Altijd interessant om te lezen hoe dingen met elkaar samenhangen bij mensen. Vraag me nu af of ik het web ook anders zou consumeren als ik niet meer zou bloggen…geen idee werkelijk.

 10. Ik ben vast niet representatief hoor 😉

 11. 'k Kan daar wel goed inkomen dat het niet altijd even fel kan zijn. Er zijn genoeg factoren die het blog proces kunnen verstoren.

  Al zou ik niet het aantal berichten als maatstaf nemen, tenzij de manier van bloggen overeenkomt met die vanwaar je vergelijkt. Minstens 2 berichten per dag kan wel een streefdoel zijn, maar zelfs daar primeert de inhoud op het aantal. Twee korte zijn niet systematisch meer waard dan een langer bericht waar je meer tijd en onderzoek hebt ingestoken.

  Jezelf systematisch durven aanpassen aan je veranderende focus, kan zeker helpen om gemotiveerd en geïnspireerd te blijven. Net als het kunnen pieken bij de collega's. Al lijkt het selectief collaboratisme me wel het meeste potentieel te hebben.

  Hopelijk zal er tegendan ook een aangepast systeem bij Blogger zijn die je toelaat om je reacties vlotter te kunnen opvolgen.

 12. @benoit: kwaliteit of interessante thematiek blijft het belangrijkste inderdaad, maar bij blogs waar je wekenlang niets ziet gebeuren neemt je interesse toch snel af….en als dat er steeds meer worden lijkt het alsof je eigen interesses ook veranderen.
  Alsof je favoriete cafeetje opeens leegloopt en een steeds minder prettige of interessante verblijfplaats wordt. Dan ga je na verloop van tijd vanzelf weer eens ergens anders koekeloeren…

 13. Wat heb je een prachtig nieuw woord bedacht. Blogweemoed. Information has moved 🙂 Stokjes worden overgenomen door andere mensen. Fair enough.

  De insteek kan verschillen per persoon. Ga je ergens heen in de hoop dat daar interessante mensen zijn en/of kies je zelf je mensen uit en ga je daar heen onafhankelijk of ze zich in het café bevinden of elders.

  Wat mij verder opvalt is dat sociale media inmiddels zo zijn ingeburgerd, dat het ook niet meer ver weg hoeft: dat café. Moest je eerst het hele land over reizen om gelijkgestemden te ontmoeten, nu vind je ze ook dichtbij. Ik denk bij meerdere mensen een verschuiving naar lokale aangelegenheden te bemerken. Ineens blijkt je buurman ook je blog te lezen en blijk je gemeenschappelijke interesses te hebben. En dan krijg je een fijne mix waarbij F2F zich afwisselt met digitaal en is het makkelijker "to get things done".

  Mij spreekt de volgende leus wel aan: "Think big, act local". De wereld is dichterbij dan je denkt. #DWDD 🙂

 14. Hee Marien,

  Dat is een interessante observatie. Nu je het zo zegt krijg ik het laatste jaar vaker respons op digitale uitingen in het (analoge) cafe dan in de tijd daarvoor, en het is waar dat het altijd leuk is om zulke respons te krijgen. Zo heb ik een vriend die wars is van uitingen op het web en me er echt van langs geeft als ik te persoonlijk werd, maar het ook schitterend vind als ik in bedekte termen schreef over iets waar hij ook bij was. Dan gaat zo'n posting soms geprint en wel het hele kantoor rond. Dat vind ik op mijn beurt erg leuk.

  Persoonlijk en lokaal hebben hoe dan ook iets heel krachtigs. GTD is nice 🙂

  Dank.

 15. Rob Cottingham schreef:

  Thanks for sharing the cartoon – and for the fascinating conversation that ensued!

  And if you like, you can find more Noise to Signal cartoons here.

 16. Thanks for commenting too, Rob. I appreciate that very much.

  Thanks for your cartoons. They often make me smile!

Reageer