clear

zoeken

search

Blogger krijgt real-time statistieken

02 juli 2010

De Pageview mag dan dood zijn; websitestatitieken blijven interessant. Het is leuk en goed om te weten hoe bezoekers op je blog of website belanden en wat ze daar vervolgens doen. Je krijgt het nooit helemaal inzichtelijk, maar met software als Google Analytics en Feedburner kom je toch een heel eind. Die twee programma’s hebben wel een beperking: op de gegevens van vandaag moet je altijd wachten tot morgen (kom er maar in, oom Tom). Om dat op te lossen werkte ik in het verleden nog kortstondig met Clicky. Totdat ik er voor moest gaan betalen. Later ging ik aan de slag met Revolver Maps. Totdat ik besefte dat toeters en bellen ook veel nadelen hebben. Vanaf toen beperkte ik me tot Google Analytics, Feedburner en Statcounter. Dan maar geen real-time statistieken.

Vandaag komen de gegevens van het hier en nu echter toch weer in beeld. Blogger heeft real-time statistieken namelijk toegevoegd aan Blogger in Draft. Er hoeft niets geïnstalleerd te worden, je kunt gewoon op het desbetreffende tabblad klikken.

Fijn.

Gerelateerd:
Zo maak je vrienden: Google maakt inkomende links openbaar
VisitorVille toont bezoekers websites in game-layout
Sitestatistieken en de nieuwe versie van Google Analytics
De integratie van Feedburner in Google Analytics
Pieken in je statistieken door zoekresultaten

@

5 Reacties

  1. Christian schreef:

    Ziet er mooi uit inderdaad. Trouwens, ik gebruik Clicky ook, zonder te betalen. Heeft wel een paar beperkingen, maar niet voor wat betreft de real time stats. En da's waar ik ze handig voor vind.

    Maar ik ben blij dat ze nu in Blogger zelf zitten. Misschien dat ze die stats via een extensie ook wel naar Chrome overhevelen, net zoals met die social media stats en zo. Dat vind ik wel handig, alles op één plek.

  2. Huh, ik dacht dat juist die real-time stats toen niet meer vrij gebruikt konden worden. Toch niet goed opgelet?

    Maar goed, het alternatief is er nu…

  3. Ingmar schreef:

    Maar heren, in Analytics kun je ook naar de data van vandaag kijken door rechtsboven het periode-veld open te klikken en de huidige datum toe te voegen!

  4. Nou ja zeg. Daar heb ik altijd overheen gekeken. Dank!

  5. Christian schreef:

    @Ingmar: Ik doe dat eigenlijk nooit omdat me dat een extra handeling kost… En volgens mij zat daar ooit een vertraging in? Of was dat bij Flickr? Daar kwamen real time stats ook pas later beschikbaar. Nou ja, maakt ook niet meer uit – inmiddels zijn ze overal.

Reageer