clear

zoeken

search

Spioneren op internet: een verzameling handleidingen

07 juni 2010

Later deze week is er een deadline voor een column over privacy. Als het gaat om dat onderwerp hoef ik nooit lang te zoeken naar informatiebronnen. Na vanavond weer eens te hebben gegrasduind op Cryptome.org weet ik al waar ik over ga schrijven. In de Eyeball Series gebeurt niet zoveel, maar in de archieven (‘Cryptome Out’) daarentegen, kwam ik weer zo veel schokkend materiaal tegen dat ik er gewoon een half uurtje stil van was.

Laat ik niet verwijzen naar de misselijkmakende oorlogsfoto’s uit Irak of naar de serie over de beveiliging van Obama. Ga zelf maar op zoek naar de namen van medewerkers van inlichtingendiensten of naar de beschrijving van de in opmars zijnde waterstofsulfide-zelfmoorden. Ik beperk me hier even tot de Online Spying Guides.

Als je nu eens werkelijk wilt weten wat ‘ze’ allemaal over je te weten kunnen komen op het web, ben je hier aan het goede adres. Het wemelt er van de leerzame PDF’s. Duik maar eens in de praktijken van Lexis Nexis, of lees hoe justitie in de VS waarschuwt voor Mobile Me (iPhone): gebruikers kunnen op afstand hun telefoon wissen, stel je eens voor!

En wat te denken van prachtige ZIP-bestanden die documenten bevatten als ‘How to use eBay as an open source investigation tool’, ‘Creating a Cellular Device Investigation Toolkit’ of ‘An IT-Forensic Examination of P2P Clients’? Het zijn gewoon handleidingen om gewiste data van mobieltjes of computers van P2P-gebruikers te trekken. Naast dit soort documenten kun je hier ook documenten vinden over sites als Ning,  MySpace, Microsoft, Paypal, enz.

Doe er je voordeel mee, zou ik willen zeggen.

Gerelateerd:
Cryptome.org: als informatie gevoelig ligt
Als informatie gevoelig ligt II: Cryptome offline, vijf miljoen e-mails zoek en de waarheid achter 4/29
De bewakers weer bewaakt: Cryptome terug online
Amerikaanse overheid verwijdert duizenden documenten uit Nationale Archieven
Klokkenluiderswebsitenieuws
Veiled: the evolutie van Darknets

@

Reageer