clear

zoeken

search

Klassiekers deel 104: Derrick, dem Mörder eine Kerze

01 juni 2010

Klassieker 104 had eigenlijk een lekker punknummertje moeten worden maar een aantal tweets over en weer zorgden er vanmiddag voor dat ik het daarna wel weer even geloofde met luide gitaren. Het prachtige nummer TB Sheets dan, van van Morrison, of desnoods Moon Dance? Helaas, de clips bij die nummers zijn een vertoning niet waard.

Opeens dook een bar nummer in mijn hoofd op: Angel of Mine, van Frank Duval. Dat nummer bereikte, in 1981, in Nederland, de derde plaats in de Top 40. In Duitsland was het zelfs een nummer 1-hit.

Nu vraag je je misschien af wat ik met die muzak moet, maar vergeet niet: ik was toen tien jaar oud en keek nog regelmatig televisie met mijn ouders. Derrick, met de legendarische Horst Tappert in de hoofdrol, was een van mijn favoriete series. De aflevering dem Mörder eine Kerze vond ik toen behoorlijk heftig. De muziek bij die aflevering? Juist ja, Angel of Mine.

Misschien past het ook wel in het tijdsbeeld. Ik herinner me nu ook weer dat ik als ventje van 9 nog geen eigen platenspeler had, maar wel een oude Zwart-wit televisie. Daar kon ik dan mooi radio mee luisteren via het testbeeld. Om een beetje stoer te doen tegenover mijn oudere buurjongen, die altijd de muziek van Kiss draaide, probeerde ik hem dan tevergeefs af te troeven door de volumeknop op tien te zetten. Dat spelletje had een vrij sneu karakter. In die tijd was Santa Maria, van Roland Kaiser, namelijk dé hit. Dan leer je het vanzelf af om stoer te doen. Maar stiekem meezingen deed ik natuurlijk wel 🙂

Dat voor wat betreft de zijsporen. Jetzt: Aus der Reihe! (dat deuntje was  twee jaar lang mijn ringtone :-p)

@

4 Reacties

  1. Ja, Derrick. We keken thuis ook altijd naar Derrick en naar Der Alte. Maar ik vond Derrick leuker. Ik ben nog steeds fan en heb inmiddels een aantal afleveringen op dvd. Leuk om af en toe weer eens te zien en Derrick te horen zeggen: 'Harry, hol schon mal den Wagen' 🙂 Ach… memories…

  2. Lol, dat is een klassieke uitspraak inderdaad 🙂

  3. Festina Lente schreef:

    En natuurlijk de prachtige parodie door Jiskefet….

  4. Herr Tampert toch?

    Jakobsen en van Es hadden het altijd over Drek. "Wie gaat er nou naar ouwe moorden zitten kijken als je ze in Drek live ken zien gebeuren?"

Reageer