clear

zoeken

search

Het einde van het downloaddebat

04 juni 2010

Een heerlijke column van Arjen Kamphuis op Webwereld: Het laatste downloaddebat. Een citaat:

Het downloaddebat is over. De burger heeft gewonnen. Niet binnen de context van dat debat maar door evident onredelijke wetgeving gewoon te negeren en technische mogelijkheden op grote schaal toe te passen terwijl de overheid ze nog nauwelijks kon bevatten. Na bio-tech bij planten heeft ook op dit terrein de razendsnel voortschrijdende technologie het politieke debat en de ‘beleidsontwikkeling’ irrelevant gemaakt voordat ze ├╝berhaupt op gang kwam. En over dat laatste zou men zich in Den Haag misschien echt zorgen moeten maken. De praktijk kennende gaan we de hele discussie nog een keer overdoen de komende 15 jaar rond de opkomst van de 3D-printer. Gewoon negeren en lekker uitprinten die Kalashnikov!

Goed gesproken, Arjen.

Gerelateerd:
Remix, of: copyright als achterhaald concept
De achterbuurten van het web
Ondoorgrondelijk ondergronds: private P2P gemeenschappen
Over downloaden, mediabelasting en de minimalistische torrents van NERROT
De strijd van stichting Brein, de oscars van the Pirate Bay en het boek van John Logie

@

2 Reacties

  1. peter de Kock schreef:

    LOL, ik ga dan gewoon een compleet nieuwe tweede kamer en regering uitprinten.

  2. hehehe, strak plan ^^

Reageer