clear

zoeken

search

Zonder App Store tel je niet meer mee

14 mei 2010

Als ik denk aan een App Store (applicatiewinkel) denk ik aan de App Store van Apple. De concurrenten zitten echter ook niet stil. Apple heeft weliswaar een flinke voorsprong, maar de achterstand wordt inmiddels wel een beetje goedgemaakt. Vooral de ontwikkelaars van Android-apps doen hun best.

Tot mijn verbazing lees ik vandaag op Read Write Web dat webtoepassingen ook steeds vaker gebruik maken van ‘applicatiewinkels’: uTorrent, FourSquare, Layar en zelfs Google Analytics. Van die laatste site heb ik Analytics Visualizations even uitgeprobeerd. Dat werkt prima (zie de afbeelding). Een download is niet nodig, je moet alleen even inloggen op je account bij Google en de app toestemming geven om je account te mogen benaderen.

Toch vind ik het een beetje verwarrend worden zo. Eerst hadden we het over toepassingen, later over plugins. Vervolgens had iedereen de mond vol van gadgets en widgets. Nu wordt alles opeens app genoemd. Het lijkt wel of er in de wereld van het web niets langer dan twee jaar mag bestaan…

Zie ook App store hysterie of blijvertje, op Marketingfacts. Via die bijdrage belandde ik weer bij het rapport Netsize Guide 2010. Dat rapport, over mobiele trends, heb ik ook nog maar even gedownload voor op de reader. Ik ga dit weekend eindelijk beginnen aan de boeken die ik daar heb verzameld. Te beginnen met Blogheldenvan Frank Meeuwsen, dat ik mag bespreken voor InformatieProfessional. De gedrukte versie wordt mij pas later toegezonden dus ik heb nu eindelijk een goede reden om digitaal te gaan lezen. Dat komt er steeds maar niet van.

@

Reageer