clear

zoeken

search

Visualiseer en integreer links uit Twitter op je website met Pearltrees

03 mei 2010

Over Pearltrees schreef ik in december dat het een mooie visuele tool is voor de liefhebbers van online bookmarks. Zelf keek ik er vervolgens niet meer naar om.

Een attendering op RWW blies mijn belangstelling vanavond nieuw leven in. Je kunt de ‘parelbomen’ nu namelijk ook integreren (’embedden’) in je weblog of website en dat niet alleen: je kunt de bomen ook nog eens koppelen aan de links die je twittert, door aan de bewuste tweet een hashtag toe te voegen die dezelfde naam heeft als je ‘parelboom’.

Ik heb het meteen even uitgeprobeerd. Het werkt. De links uit Twitter worden binnen een minuut aan je boom toegevoegd en worden daarna ook meteen zichtbaar in de widget op je eigen website. Dat opent mooie perspectieven! Je kunt denken aan:

 • gezamenlijke surfsessies op het scherm toveren tijdens cursussen of congressen
 • het interactief delen van nuttige websites met je klanten/de bezoekers van je website
 • het visualiseren van zoekpaden die voortkomen uit onderzoeksvragen
 • het op een plaats verzamelen van URL’s die je de Twitterether inslingert
 • enzovoort
@

4 Reacties

 1. Jouke schreef:

  Thnx. voor de tip!
  Ziet er mooi en nuttig uit.
  Binnenkort maar eens mee spelen :-).

 2. You're welcome Jouke. Plezier ermee 🙂

 3. Ton de Kruyff schreef:

  Ik werd wat gestoord van alle mail die ik van Pearltrees kreeg wanneer er weer iemand eenzelfde zoekterm oid had ingetikt. Ik heb er dus ook al maanden niet meer naar gekeken.

  Maar dat embedden ziet er mooi uit.

  Toch fijn dat er iemand is die stug volhoudt

 4. @Ton: volgens mij kun je attenderingen per mail ook uitzetten. Of ik heb het gemarkeerd als spam, dat weet ik eigenlijk niet meer 🙂

Reageer