clear

zoeken

search

Van den Brink doet Middelburg

26 mei 2010

Vandaag was Wilma van den Brink te gast in het Zeeuws Archief, om opnames en afspraken te maken rondom Followanarchive en Followalibrary (zie de posting van een maand geleden). Eerst kwamen Poulus en Anneke aan het woord over de archiefvariant, later ook Wilma en ik voor de bibliotheken. Daarna spraken we in het uiterst sfeervolle kantoor van Anneke af wie wat zal gaan doen in de aanloop naar november (zo ongeveer dan toch).

Het is leuk, om op deze manier te kunnen bomen over projecten die niet gehinderd worden door strakke beleidskaders en wat dies meer zij. Gewoon aan de slag gaan met dingen waar je enthousiast over bent: daar gaat het om! Dan voelt een vergadering ook niet als een vergadering. Dan voelt een vergadering gewoon als een lekkere lunch in het aangename Middelburgse Tastoe.

Mensen die zo’n benadering wel kunnen waarderen (ook mensen uit de archiefwereld!) kunnen volgende week vrijdag overigens terecht in Haarlem, waar de vierde Happe-ning zal worden gehouden. Uiteraard is de immer actieve Wilma daar ook van de partij (en de rest van de Crew). Zelf kan ik daar niet bij zijn (ik zit bij een inspiratiemiddag Games Atelier) maar toen ik Wilma hoorde vertellen over het programma wist ik: daar zal het niet aan liggen. Inschrijven dus!

@

Op de foto, in depot 2 van het Zeeuws Archief: Wilma, Poulus en Anneke

5 Reacties

 1. wereldvansofie schreef:

  Klink goed, dat enthousiasme.

 2. Hahaha… Deze post ga ik inlijsten!

  Erg leuk gedaan. Het was inderdaad een inspirerend dagje met jou, Poulus en Anneke. Dank voor de Middelburgse gastvrijheid! En dat je er de 4e niet bij bent is bij deze helemaal goedgemaakt 🙂

 3. @Cis: je mag altijd aansluiten hoor, als dat een keer zo uitkomt.

  @Wilma: Nu ik vanmiddag heb gezien dat je ook gewoon een open stuk muur kunt inlijsten in een kantoor kijk ik nergens meer van op 🙂

  Het was leuk je weer even te spreken. Bedankt voor je komst!

 4. wereldvansofie schreef:

  Dat is mooi, maar ik weet niet zo goed wat je nu bedoelt.

 5. Als je zin hebt om mee te promoten of bibliotheken "op de kaart te zetten" o.i.d.: dat kan altijd 🙂

Reageer