clear

zoeken

search

Twitterende bibliotheken, van Brunei tot Chili

30 mei 2010

Wilma heeft mij toegang gegeven tot de Twitter-account van #Followalibrary. Dat vond ik een mooie gelegenheid om op zoek te gaan naar twitterende bibliotheken wereldwijd. Inmiddels volgen we er 540. In anderhalf uur doorklikken op de lijsten en volgers van internationale bibliotheekgerelateerde organisaties (OCLC en UN Library bijvoorbeeld) liet ik me opnieuw verrassen door het universele karakter van de online presentatie van bibliotheken.

Of je nu je nu kijkt naar een Russische of een Chileense bibliotweet: ze zijn herkenbaar. Dat geldt dan weer niet voor de websites van al die bibliotheken. Ik heb er heel wat gezien vandaag en kan eigenlijk maar een ding concluderen: zo slecht doen wij het in de Lage Landen niet. Bekijk maar eens een paar sites uit deze lijst, als je me niet gelooft.

Je stuit ook op grappige zaken. Zo lijkt men in Brunei te dromen van tulpen. Daarom durft de blommenboer van dat staatje maar liefst 98 dollar te rekenen voor het afleveren van een eenvoudig bosje.

Gerelateerd:
De universele saaiheid van bibliotheken
De universele digitale bibliotheek bestaat niet
Websites bibliotheken vooral saai?


@

Reageer