clear

zoeken

search

Stemr: de populariteit van politieke partijen in hashtags

24 mei 2010

Als zwevende kiezer kan ik weinig met de stroom informatie over onze politieke kopstukken. Als Pechtold opeens mijn favoriete terras aandoet denk ik “ach, ik kan ook best op hem stemmen”. Als ik zie dat een stand-in van Halsema met de billen bloot gaat vind ik Groen Links opeens wel weer aardig. Een stuntstem voor de Piratenpartij leek me aanvankelijk ook wel geinig, maar nu ik daar beelden van heb gezien zie ik daar geloof ik toch maar van af. Ik heb, kortom, geen flauw idee.

Met stemwijzers kan ik ook niet goed uit de voeten, zelfs niet met de Digitale Vrijheidswijzer. Het is me allemaal net iets te overweldigend.

Tot slot zijn er dan nog de polls. Daar heb je verder ook niets aan, maar ze zijn meestal wel lekker overzichtelijk. Vandaag kwam ik een variant tegen: Stemr. Stemr geeft geen inzicht in het stemgedrag van Nederlanders maar geeft wel een interessant beeld van de frequentie van partijnamen in de hashtags (#) van tweets. Ook niet iets om je door te laten leiden, maar wel aardig om zo nu en dan eens te bekijken.

Lees hier meer over het visuele ‘proof of concept’ van het afstudeerproject van Jordy van Gelder.

@

Reageer