clear

zoeken

search

De stilte rondom Google Health

02 mei 2010

Ik schreef voor het laatst over Google Health in november 2006 (hier en hier). Een bericht op Download Squad bracht me er voor het eerst in lange tijd toe de site weer eens te bekijken. Ik sta versteld van de mogelijkheden en het aantal uitbreidingen sinds 2006. Het daadwerkelijk testen van de site heb ik echter achterwege gelaten. Enerzijds omdat ik niet bepaald enthousiast ben over het aanleggen van een online medisch dossier, anderzijds omdat de site zich voornamelijk richt op de Amerikaanse gezondheidszorg.

Ik vraag me nu af of er mensen zijn die Google Health al gebruiken. Ik lees er maar zelden iets over. Marco Derksen schreef in 2008 dat een aantal Nederlandse ziekenhuizen het product wilden gaan gebruiken, en Erik van der Zijden schreef op dezelfde site onlangs het uitstekende overzichtsartikel De toekomst van de gezondheidszorg kwam kijken in Parijs: Health 2.0 (kijk ook even naar zijn tip MedWorm!), maar voor de rest kom ik weinig aanknopingspunten tegen.

Heeft iemand zich hier al in verdiept?

@

4 Reacties

  1. De resultaten van Google Health zijn ondertussen ook in de zoekresultaten van Google opgenomen. Een stap die het gebruik en de bekendheid van de dienst enkel goed kan doen. Veel ervaring met de dienst heb ik zelf wel niet, want als ik een vraag heb ga ik als vanzelf naar WebMD.

    -Benoît

  2. Die site WebMD ken ik helemaal niet. Waarom kies je juist voor die site en niet kiesbeter.nl oid?

  3. Wel omdat de naam de lading erg goed dekt en dankzij televisie reeksen als House MD vlot te onthouden blijft. Twerwijl ik eigenlijk nog nooit van kiesbeter.nl heb gehoord. Zonder aan de kwaliteiten van de site te willen afdoen, had die met een dergelijke titel evengoed over verkiezingen kunnen gaan.

    Eigenlijk iets dat ik in Google wel mis, met name een aan de hand van door mensen beoordeelde webgids die per trefwoord ook suggesties uit die bundel laat zien. Natuurlijk zijn die wel los van mekaar terug te vinden, maar dan ben je weer even zoet en is het momentum al voorbij.

    Misschien wel een ideetje voor de digitale bib wereld om haar diensten via een plugin of extensie prominenter zichtbaar te maken in Google.

  4. Ah ok. Zo heeft ieder z'n bronnen he. Ik heb kiesbeter ook al lang niet meer bekeken, maar heb er lang geleden wel eens over geblogd herinner ik me…//www.edwinmijnsbergen.nl/2005/12/een-prima-bron-kiesbeternl.html

    Er zijn nog wel slagen te maken inderdaad. Tik net eens hooikoorts in, en kom eerst op weersite, en vervolgens… Blijft toch een issue….

Reageer