clear

zoeken

search

Volg een bibliotheek en archief op Twitter

23 april 2010

In februari kwam Anneke van Waarden (Zeeuws Archief) met het idee om het concept #followamuseum ook toe te passen op archieven. Poulus (ook van het Zeeuws Archief) borduurde daar weer op voort binnen de bibliotheekcontext, samen met Wilma en Lukas.

Maar wat is nu de bedoeling van #followalibrary en #followanarchive? Ik ben zo vrij om daarvoor de uitleg van NVB Online te gebruiken:

Steeds meer bibliotheken openen een twitteraccount. Via dit sociale netwerk zou je als organisatie snel in contact kunnen komen met collega’s die in dezelfde sector werken, je doelgroep en je zou er nieuwe potentiele doelgroepen kunnen ontmoeten. Uiteindelijk versterk je hiermee de merknaam van je instelling. Maar hoe bereik je dat allemaal als organisatie? De eerste stap is het krijgen van een groot aantal volgers. De Library of Congress kent er inmiddels bijna 50.000, maar voor de meeste bibliotheken lijkt dat nog een mooie droom. Om hier verandering in te brengen wordt er een dag georganiseerd waarbij wereldwijd alle twitterende bibliotheken op dit netwerk in het zonnetje worden gezet. Deze dag vindt plaats op 1 oktober. Alle bibliotheken en andere twitteraars worden dan opgeroepen om aan te geven via een twitterbericht (tweet) wat hun favoriete bibliotheken zijn.

Hoe doe je mee?
Maak die dag een twitterbericht (tweet) aan waarin je aangeeft wat je favoriete twitterende bibliotheken zijn. Bovendien vermeld je in het bericht het trefwoord (hashtag): #followalibrary. Eventueel kun je aangeven waarom je juist deze bibliotheken kiest.Dus bijvoorbeeld: #followalibrary @peacepalace @bibliotheek023 @topekalibrary @ubleiden I love their tips on literature

Vragen?
Heb je vragen of tips dan zijn ze van harte welkom op de speciale twitterpagina:
www.twitter.com/followalibrary

Zie ook de blogs Followanarchive en Followalibrary.

@

2 Reacties

Reageer