clear

zoeken

search

Stijlvol informatie filteren

13 april 2010

Netvibes heeft mijn geduld het afgelopen half jaar vaak op de proef gesteld maar desondanks blijft het mijn favoriete hulpmiddel voor de verwerking van de nimmer aflatende informatiestroom.

Het bovenstaande filmpje laat in anderhalve minuut nog eens zien op hoeveel manieren je de presentatie van informatie binnen Netvibes naar je hand kunt zetten.

Update: er is iets meer aan de hand. Het filmpje is de promotie voor een geheel nieuwe feature: Instant Dashboards. Door een trefwoord in te geven wordt er een complete pagina voor je ingericht, met zoekmenu’s, real-time feeds, afbeeldingen, video, enz. Een interessante toevoeging, denk ik.

@

8 Reacties

 1. Michael Minneboo schreef:

  Grappig, ik gebruik Netvibes alleen als een veredelde RSS-feed. Moet er toch maar eens in gaan snuffelen na het zien van deze video.

 2. Mario schreef:

  Samen met Sporthogeschool ben ik druk bezig om te kijken of we er een studenten portal van kunnen maken maar dan inlogbaar met hun eigen studenten id. Daarnaast heeft de serverversie van Netvibes nog meer mogelijkheden, echt geweldig! We zitten midden in de gesprekken met Netvibes Europa en ik moet zeggen dat ze heel erg behulpzaam zijn.

 3. Joan schreef:

  Er zijn alleen nog veel te veel sites die geen widget hebben…of zit ik op hele tamme sites..hihi

 4. @Michael: grappig! Op het moment dat jij hier reageert zat ik te reageren bij jou 🙂
  Je kunt de instellingen per afzonderlijke feed regelen, er zijn zeven verschillende smaken. Je kunt de presentatie ook voor een hele pagina of tab aanpassen. Ik vind deze ook heel aardig //www.netvibes.com/bloggids#Bibliotheken

  @Mario: dat is interessant! Ik heb eigenlijk nog nooit iemand gesproken die bekend is met de serverversie. Ik zou er graag eens een verslag over lezen, als jullie zover zijn. Succes ermee!

  @Joan: RSS wordt niet overal aangeboden, maar soms kan je het omzeilen met tooltjes. ALs je in Google zoekt op html2rss zie je hoe je zulke sites rss kunt laten geven. Als je dat dan toevoegt aan Netvibes krijg je toch een soort variant. Maar ideaal is dat zeker niet…

 5. Henk schreef:

  Gelikt filmpje, maar ik vind die Wasabi-versie een ramp. De ene keer komen feeds niet door, de andere keer andere keer heb ik een paar duizend ongelezen berichten die ik al lang heb gezien.
  Met Google Chrome werkt het nog redelijk prettig samen, maar in Explorer (inlichtingenbalie) wordt alles in een apart venster geopend.

 6. Mmm, dat schiet inderdaad ook niet op. Ik ben inmiddels helemaal over naar Chrome. Daar wilde ik eigenlijk ook een postje aan wijden. Bij 23 dingen in Limburg (waar veel pc's nog IE 6 hebben) was het niet te doen met Netvibes en hebben we toch maar Google Reader getipt. Al dat fraais eist ook z'n tol…

 7. LeWi schreef:

  Ik gebruik de laatste weken alleen nog maar m'n Google Reader. Netvibes was een ramp. Erg jammer, zeker als ik dit filmpje weer zie. Ik zie er zoveel mogelijkheden mee, maar dan moet alles het wel doen.

 8. @LeWi: mee eens. Het lijkt gelukkig weer beter te gaan, dat wel…

Reageer