clear

zoeken

search

Nieuwe uitdaging: een baan bij Biblioosterschelde

15 april 2010

Het gaat je niet in de koude kleren zitten, zo’n nieuwe wending, maar als het dan toch moet kun je er ook maar beter voor gaan. Dat vind ik wel tenminste. Als je vervolgens mag constateren dat je twee weken lang bemoedigende reacties krijgt uit alle hoeken van het land, soms uit zeer onverwachte hoeken, dan maakt je onzekerheid plaats voor hoop en vertrouwen. Dan krijg je er eigenlijk alleen nog maar meer zin in. In wat dan ook.

Onder alle positieve reacties bevonden zich ook zeer concrete. Concreet in die zin dat er misschien een vorm van samenwerking uit voort zou kunnen komen. Een van die reacties kwam van Jannie van Vugt, van Biblioosterschelde; zij wilde graag eens met mij van gedachten wisselen over de mogelijkheden. Vorige week troffen we elkaar in een Middelburgs café en het werd me al snel duidelijk dat Jannie en Biblioosterschelde werken aan interessante projecten, en dat zij daar ook een rol voor mij in weggelegd zien. Een vrije rol binnen duidelijke kaders, met waardering voor de dingen die ik sowieso al doe. Het gesprek voelde goed.

Gisteren stuurde Jannie me een voorstel, op basis van de dingen die we hadden besproken. Het is mijn hoop dat ik deels als zelfstandige aan de slag kan, maar ik vind het ook prettig om een zekere basis te behouden. Biblioosterschelde biedt me dat in de vorm van een aanstelling voor een dag in de week, voorlopig tot eind 2010. Binnen die uren zal ik me vooral gaan bezighouden met gaming en nieuwe media. Het is niet uitgesloten dat er in de loop van het jaar nog dingen zullen veranderen, maar dit is in ieder geval de basis.

Naast mijn gesprek met Jannie van Vugt heb ik ook nog gesproken met andere mensen. De uitkomsten van die gesprekken hoop ik binnenkort ook bekend te kunnen maken. Feit is in ieder geval dat de betrokkenen op de hoogte zijn van elkaar en daar ook zeer positief mee omgaan. Dat bevestigt voor mij nog eens dat het alleen maar goed is, om open kaart te spelen. Er wordt wel eens beweerd dat je dat niet te snel moet doen, maar in dit geval krijg ik toch echt bevestigd dat het ook een positieve invloed kan hebben.

Hoe het ook zij: ik ben blij. Blij met de kansen, blij met de nieuwe uitdagingen. Ik houd jullie op de hoogte!

@

36 Reacties

 1. Festina Lente schreef:

  Goed zo! Gefeliciteerd(nogmaals)!

 2. Dymphie schreef:

  Heel goed!

  Gezien het feit dat jij graag open bent over allerlei zaken, is het ook goed in een omgeving te zitten die dat aankan, en waar je dat in kwijt kunt.

  Veel succes!

 3. Ron Wessels schreef:

  Leuk! En fijn dat je zoveel vrijheid krijgt. Met deze eerste nieuwe basis heb je een mooie basis voor de toekomst.

  Vanuit GO opleidingen hebben we veel goede ervaringen met je 'nieuwe baas' Jannie van Vugt, dus dat komt helemaal goed!

 4. Christian schreef:

  Deze nieuwe wending voelt volgens mij steeds beter en beter. Mooi hoor! 🙂

 5. schrijverdezes schreef:

  Ik ben ook blij! Voor jou. Prachtig! (En in Zeeland, helemaal mooi.)

 6. Els schreef:

  Lijkt me een topbaan, ook gezien de mogelijkheid om tijd te hebben om het zzp-deel naar eigen wens in te vullen. Janny ken ik uit het Utrechtse en ik wens jullie beiden veel goeds met deze funcie.

 7. Saskia schreef:

  Klinkt goed Ed!

 8. Annie Maessen schreef:

  Een nieuwe lente, een nieuw begin. Gooi die kouwe kleren nu maar uit.En de zomer die komt nog.

 9. Dat is snel. Goed zo! Gefeliciteerd!

 10. LeWi schreef:

  Heel goed bezig! Nogmaals gefeliciteerd en drink er een goeie op! Ik vind het heel dapper van je dat je de stap hebt durven zetten, maar ja, als men het al over de Ed-factor gata hebben dan weet je ook wel dat het goed gaat komen 🙂

 11. Aagje M schreef:

  Edwin,

  Klinkt goed, wordt vast een succes, gefeliciteerd

 12. Stefan Wijnberg schreef:

  Gefeliciteerd. Gaming en nieuwe media, klinkt als een zwaar te gekke baan. Succes!

 13. Lukas Koster schreef:

  Mooi, zet hem op! En we zien mekaar in mei toch?

 14. Elly schreef:

  Het gaat helemaal goedkomen Edwin. Je klinkt weer zo lekker jongehonderig 😉

 15. josé schreef:

  Hé Edwin, klinkt goed allemaal. We blijven van je genieten in bibliotheekland!
  Nogmaals gefeliciteerd!

 16. josé schreef:

  hé Edwin, klinkt goed allemaal.
  We blijven van je genieten in bibliotheekland.
  Nogmaals gefeliciteerd!!

 17. Heel slim van Biblioosterschelde 😉 Gefeliciteerd en succes!

 18. josé schreef:

  hé Edwin, klinkt goed.
  Wij kunnen van jou blijven genieten in bibliotheekland.
  Nogmaals gefeliciteerd!!

 19. wereldvansofie schreef:

  Gefeliciteerd Edwin. Welkom bij de club. Ik vind het hartstikke leuk.

  In welke vestiging ga je werken?
  Je kunt misschien wel meerijden. Of ga je lekker op de fiets 🙂

 20. Natalie schreef:

  Goed bezig! Het is vast fijn te weten dat je geen maanden zonder zekerheid hoeft te zitten. Ben benieuwd ook naar je andere opties.

 21. Juut schreef:

  Hey Edje,

  Mooi man! (Y)
  Gefeliciteerd!

  XXX

 22. Jouke schreef:

  Mooi Edwin!!
  Gefeliciteerd en we wachten in spanning op de rest van het verhaal.

 23. @Allen: bedankt voor jullie reacties, daar word ik alleen nog maar vrolijker van 🙂

  @Lukas: die datum staat genoteerd inderdaad. Gezellig!

  @Cis: de standplaats is Goes, zit jij daar ook? Dan is carpoolen misschien wel een optie ja. Trein is natuurlijk ook prima te doen. Fietsen bewaar ik nog even tot ik echt in de mid-life zit 🙂

  Ik ga me komend weekend in ieder geval eens inlezen in de gehele organisatie. Het is toch wel een andere structuur. Ben blij dat ik vorig jaar een keer op snuffelstage ben geweest bij Eric: die dag heb ik alle vestigingen in ieder geval al een keer gezien.
  Het komt misschien nu ook nog van pas dat ik een paar jaar geleden een keer op snuffelstage mocht in Yerseke. Dat was erg leerzaam als het gaat om de werkprocessen in een kleinere bibliotheek.

 24. Daan schreef:

  En wij zijn blij voor jou! Mooi toch?

  Fijn weekend

 25. davidovix schreef:

  Heey Edje

  Das mooi man, gefeliciteerd. Das inderdaad dichter in de buurt dan dat de meeste dachten waarschijnlijk. Een biertje waard tzt lijkt me !!!!

  Goed weekend

  Kees

 26. @Daan: heel mooi zelfs! Ingelijks.

  @Kees: Zeeland is me toch bierbaar he..uhm, dierbaar. We proosten!

 27. Marjon schreef:

  Gefeliciteerd en heel veel succes!

  Marjon uit Maastricht

 28. Harlekineke schreef:

  Ha Edwin,

  Hartelijk gefeliciteerd en fijn voor je dat al zo snel er weer een andere baan (andere banen) op je pad is (zijn) gekomen. Heel veel plezier met die grote variëteit. Groetjes,
  Ineke

 29. Ook jullie bedankt, Marjon en Ineke!

 30. mooi! wie vertrouwen zaait …

 31. @Marina: fijn als dat zo is inderdaad. Afgelopen week vroegen diverse (toeval?) mensen mij wat ik nu verdien met bloggen. Ik kon alleen maar wijzen op indirecte zaken, maar dat zijn volgens mij wel de belangrijkste. Fijn om te constateren!

  @Atty: dank je wel! We ontmoeten elkaar binnenkort vast wel 🙂

 32. wereldvansofie schreef:

  Op dinsdag werk ik in Goes, jij ook?

 33. @Cis: dat moet ik nog afspreken. Het kan vrij flexibel denk ik. Ik begin op maandag de tiende. Dan moet ik even kijken hoe we het het beste in kunnen delen, zodat het goed in het schema van de bibliotheek en van mij past.

Reageer