clear

zoeken

search

Leestip: Musea in transitie. Rollen van betekenis.

15 april 2010

Ik had gisteren het genoegen de middag door te brengen met Rob Bruijnzeels, op een zonnig Middelburgs terras. We spraken, als vanouds, over van alles en nog wat, ook over bibliotheekarchitectuur. Tijdens het gesprek viste Rob een alleraardigst boekje uit zijn tas: Musea in transitie. Rollen van betekenis. Erfgoed Nederland introduceert deze uitgave als volgt:

Musea in transitie. Rollen van betekenis biedt inspiratie en praktische handreikingen voor transformatieprocessen ten behoeve van iedereen die in, met en voor de erfgoedsector werkzaam is. Welke invloed heeft de veranderende informatiesamenleving op erfgoedinstellingen, met musea in het bijzonder? Welke kansen en mogelijkheden bieden deze ontwikkelingen voor musea? Voor hun rol in de samenleving, voor de medewerkers in hun organisatie en voor de relatie die een museum heeft met verschillende opdrachtgevers? Aan de hand van artikelen, interviews en actuele praktijkvoorbeelden maakt de lezer kennis met diverse rollen van musea in de informatiesamenleving.

Een aanrader. Eventueel ook te bestellen als dode boom.

@

2 Reacties

  1. Steven Verjans schreef:

    Niet gesproken over de LibrarySchool dan? 😉

  2. @Steven: nou en of! We hebben het zelfs nog even over jou gehad, over die keer dat ik nog eens virtueel aanwezig was in Heerlen, op jouw uitnodiging. Rob was daar toen ook bij 🙂

Reageer