clear

zoeken

search

Geen uitzicht? Dan máák je toch een uitzicht?

19 april 2010

Als het gaat om uitzicht moet ik altijd denken aan de grappenmakers van het Hans Brinker Budget Hotel: “Gegarandeerd geen uitzicht!” en “Nu nog meer hondenpoep voor de hoofdingang!” Lachen natuurlijk, maar als je in huis woont met een saai uitzicht piep je wel anders. Als je bibliotheek, museum of archief is ingesloten door foeilelijke gebouwen knap je ook niet echt op.

Daar kun je nu zelf verandering in brengen, en wel met Winscape. Iphoneclub schrijft:

Met Winscape maak je een nepraam, dat je met een iPhone (en een Wii-remote) kunt bedienen. Winscape is een virtueel raamsysteem waarop je afbeeldingen van een acquarium, een Japanse theetuin of bijvoorbeeld de Golden Gate Bridge kunt projecteren. Het systeem bestaat uit LCD-schermen die verbonden zijn met een Mac Pro. De bewegingen van de persoon in de kamer bepalen welk perspectief je ziet. Kantel je de iPhone-afstandsbediening, dan zal het beeld ook meedraaien, alsof je uit het raam kijkt.

Cool, huh? En dan ook nog te bedienen met je telefoon en uit te breiden met diverse andere uitzichten. Mensen die interesse hebben in de technologie kunnen hier koekeloeren.

@

4 Reacties

  1. Gerard Bierens schreef:

    Heb dit lang geleden al eens gezien, toen nog zonder iPhone remote, maar met hetzelfde idee. Zit wel een zwakke schakel in, want particulieren die zo'n dubbel XL screensaver kunnen/willen betalen zullen ook echt wel een woning hebben met riant uitzicht.

  2. Daar heb je wel gelijk in denk ik ja 🙂 Goedkoop is dit speeltje niet…

  3. Peter schreef:

    Duur is ook maar relatief. schermen of (LED) projectoren worden steeds goedkoper.

    Mij lijkt het geweldig om het iets verder te trekken. Zonder apparatuur om je nek, bv door het hoofd te volgen. Schijnt te kunnen: je ogen reflecteren IR-licht en dat zou de wiimote weer moeten kunnen zien.

  4. @Peter: denken in mogelijkheden! Dat is ook altijd goed!

    Klinkt wel beetje speezy nog, dat je oogbewegingen dingen aan gaan sturen maar het zou me niets verbazen. De koppelingen met zenuwen en hersenen zijn ook al gemaakt. Nog even en het worden ruiten waar je ook nog in kunt duiken.

    Interessant om een beetje zijdelings te volgen…nog leuker als het op een gegeven moment ook echt haalbaar wordt…

Reageer