clear

zoeken

search

Een nieuwe naam: M.I. Webwerk

17 april 2010

De koerswijziging van 30 maart deed mij beseffen dat ik de naam ZB Digitaal te pas en te onpas gebruikte. Niet alleen als blogtitel, maar ook als bijnaam, loginnaam, mailadres…en als ‘bedrijfsnaam’ bij de Kamer van Koophandel. Omdat ik sinds 2008 regelmatige neveninkomsten had, verplichtte de belastingdienst me tot inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Dat deed ik uiteraard zonder er al te lang over na te denken. Onder de naam ZB Digitaal dus.

Op 30 maart ben ik begonnen met het aanpassen van profielen en accounts en diende ik een verzoek tot naamswijziging in bij de KvK. Vandaag ontving ik de goedkeuring van dat verzoek. De nieuwe naam is gebaseerd op de nieuwe naam van dit weblog: M.I. Webwerk.

Ook over deze naam heb ik niet al te lang nagedacht. Als je eenmaal gaat zitten wikken en wegen blijf je soms nog wekenlang twijfelen. ‘Webwerk’ is misschien wat gezocht maar ik kon zo snel geen omschrijving bedenken die alle werkzaamheden dekt. Omdat veel van die werkzaamheden zich afspelen op internet, en ik ook ervaring heb met online netwerken, leek ‘webwerk’ me wel aardig. Uniek is die term niet, maar als je daar op moet letten blijf je ook bezig.

Het leek me ook wel goed om een logo te hebben dat ik kan gebruiken in mails, op briefpapier en later mogelijk op een visitekaartje. Dat is voorlopig het bovenstaande logo geworden. Omdat ik niet gehinderd word door ontwerptalent gebruikte ik een oude generator. Ook het logo is daarmee niet bepaald uniek maar hoe belangrijk is dat? Het is niet mijn verwachting dat het logo straks op grote billboards prijkt tenslotte ๐Ÿ™‚

@

18 Reacties

  1. Christian schreef:

    Gelukkig kan ik 'mijn naam' ook los van m'n werkgever gebruiken en staan alle accounts al op m'n persoonlijke naam. Verder nog geen plannen hoor.

    Trouwens, de beste ingevingen zijn vaak de eerste, dus M.I. Webwerk met bijpassend logo zijn prima-de-luxe! (En inderdaad, als je op alles moet letten, dan blijf je aan de gang… en dat kan niet de bedoeling zijn.)

  2. Anja schreef:

    thumbs up! en gefeliciteerd

  3. Lineke schreef:

    Hmmm… 'mijns inziens' en dan een grote vent met een enorme moker… Suggestief logo wel ๐Ÿ˜‰
    Gefeliciteerd met al deze stappen en op naar nog veel meer nieuwe uitdagingen! Zo' n logo is het dan ook wel weer ๐Ÿ™‚

  4. @Christian: wijs dat je dat nu al doet. Plannen kunnen op onverwachte momenten wijzigen weet ik inmiddels. Het kan nooit kwaad om voorbereid te zijn toch?

    @Anja: dank je!

    @Lineke: grappig, dat is een interpretatie die ik zelf nog niet gaf aan het geheel, maar in het kader van 'afbreken is ook opbouwen' moet 'ie dan ook wel kunnen hoop ik. Op die site waren trouwen veel afbeeldingen beschikbaar, maar deze deed me het meeste denken aan werken. En hij ziet er stoer uit, vind ik.

    Maar goed, veranderen kan ook altijd nog, als ik er veel commentaar op krijg ๐Ÿ™‚

  5. Antonia schreef:

    Gefeliciteerd met de "nieuwe titel" en veel succes met alle uitdagingen.

  6. Bas schreef:

    Veel succes Edwin als zzp-er. Je nieuwe logo…kweenie, een beetje oostblokachtig maar misschien is dat wel weer erg van deze tijd.
    In ieder geval kent iedereen, die jou een beetje volgen, je kwaliteiten. En vorm is leuk maar inhoud is beter.

  7. schrijverdezes schreef:

    Dat Oostblokachtige kwam bij mij ook meteen op. En dat is toch niet precies waar je voor staat…
    Ken je geen (beginnend) ontwerper die iets voor je wil maken?
    Maar inderdaad, inhoud is het belangrijkste. En dรกรกr hebben we niets over te klagen. Integendeel!

  8. @Bas @Schrijver: Retro kan altijd toch? De noeste arbeid van de mensch…

    Maar misschien moet ik er eens iemand naar laten kijken die er verstand van heeft inderdaad. Of gewoon ergens een mooi creative commons plaatje plukken…

  9. Ik zou die hamer inwisselen voor een laptop al is dat wel weer een minder krachtig beeld en dan gaat de hele context verloren. Een computertje erin sneaken EN dat het een arbeidsintensief plaatje wordt is wel een klus. Maar beeld en tekst moeten nu eenmaal kloppen en dat strookt niet met elkaar.

    De enige keer dat ik aan een hamer denk t.a.v. de computer is wanneer ie weer eens vastloopt of absoluut het tegenovergestelde doet wat ik wens! ๐Ÿ˜‰

  10. @Better than Yesterday. Ik heb de man met de hamer nu maar even (en voorlopig) vervangen door een immer draaiende zon. Dit is duidelijk iets waar je wel over na moet denken. Mensen leggen toch verbanden. Ik zal het wel eens vragen aan iemand die hier goed in is.
    Thx!

  11. het begin is het halve werk รฉn ik durf te wedden: รฉรฉn tweet waar je vraagt om een ontwerp voor een logo en er staan drommen mensen aan je virtuele deur

    Sommige mensen (ik noem verder geen namen) zijn best goed met visueel materiaal #durftevragen ๐Ÿ™‚

  12. Ha Marina, daar heb je helemaal gelijk in! Maar waar ik dan een beetje bang voor ben is dat iemand veel moeite doet en dat ik het dan niet mooi vind. Dan wil je iemand ook niet teleurstellen.

    Maar da's natuurlijk ook weer een kwestie van #durftevertrouwen ๐Ÿ™‚

  13. @Marien: vind jij dit ook oerlelijk trouwens? Daar ben ik ook wel benieuwd naar!

  14. @Ed

    Ik kan het meest oerlelijke prachtig gaan vinden ๐Ÿ™‚ Ik zie 'm nu voor de tweede keer en vind 'm al sympathieker: het exposure effect. Het is duidelijk een stempel (zoals ik wel vind dat jij die zet), zwart-wit is praktisch voor de drukkosten en het zonnetje heeft wel iets webberigs. Ik vind jou persoonlijk kleurrijker (zie meer zo'n bordeauxrood zegel voor me) maar daarnaast is een logo ook weer niet zooooooooo belangrijk. Mensen huren je in voor M.I. en niet voor het maken van logo's tenslotte.

    Als je iemand een logo laat maken dan is het belangrijk dat van tevoren duidelijk is wat je van elkaar verwacht opdat je niet achteraf voor nare verrassingen komt te staan: #durftestoppen #durftekwetsen ๐Ÿ™‚ Een goed ontwerper stopt niet voor de klant tevreden is. That's the job. Ontwerpers die niet tegen kritiek kunnen worden kunstenaars ^^

    "Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars" (Brian Littrell)

  15. Je verwoordt het prachtig ๐Ÿ™‚ Dank je wel!

  16. Daan schreef:

    En anders weet ik nog wel een grafisch vormgever voor je ๐Ÿ™‚

  17. Als die maar niet te duur is dan ^^

Reageer