clear

zoeken

search

App van de week: Hipstamatic

27 april 2010

Dankzij een tip van David Magee maakte ik gisteren kennis met Hipstamatic, een app die de fotocamera van de iPhone een nieuwe, ‘vintage’ dimensie geeft. De app kost weliswaar een euro negenenvijftig (en met een paar uitbreidingen  nog twee euro meer) maar dan heb je ook wat: analoge plaatjes met doffe flitsen, blauwe vlekken en vervaagde kaders. Geweldig.

Uiteraard is er ook een blog…en een Flickrpool met ruim 30.000 foto’s.

Gerelateerd:
Maak polaroids van je foto’s met Poladroid
Een lust voor het oog: HDR Fotografie
Mensen van foto’s doen verdwijnen met FotoFlexer
Mee met de tijd: leren fotograferen met Nikon
Nieuwe gadget: een Nikon Coolpix
Kodak en sociale media

@

2 Reacties

 1. DutchClick schreef:

  Er is ook OldCamera. Die gebruik ik op mijn ('oude') 3G ook zeer regelmatig en ben dan zeer blij met het resultaat. Hipstamatic heb ik ook, maar gebruik ik minder. Misschien omdat ik het nog niet zo lang heb als OldCamera
  Ook leuk: Polarize.
  Binnenkort, onder 4.0 wat beter bij elkaar in een categorie te zetten!
  Fun!

 2. @DutchClick: het aanbod is toch altijd weer groter dan je dacht. Dat vind ik soms wel een nadeel: je hebt zo veel keuze: zoek dan maar eens de beste uit. Ik wil er toch ook voor waken dat ik veel te veel apps op de telefoon heb staan. Sommige gebruik je maar even.

  Maar dit zijn leuke toevoegingen. Bedankt voor je tips!

Reageer