clear

zoeken

search

Actief worden voor de Piratenpartij Nederland

22 april 2010

De Piratenpartij Nederland wil meedoen aan de verkiezingen. Het aantal standpunten is nog beperkt maar daardoor wel overzichtelijk:

 • Privacy van burgers dient gewaarborgd te worden
 • Burgerrechten verdedigen in een informatiesamenleving
 • Vertrouwelijke gegevens moeten veiliger worden opgeslagen en zorgvuldiger worden gebruikt 
 • Het delen van cultuur en informatie bevorderen, mede door het auteursrecht te hervormen
 • Het patentsysteem hervormen ter bevordering van innovatie en kennisdeling
 • Merkenrecht moet slechts ter identificatie van de producent dienen
 • Overheid open en inzichtelijk maken 
 • Aanname van onschuld tot tegendeel bewezen is
Of deze standpunten voldoende zijn om een vuist te kunnen maken in de Tweede Kamer durf ik niet te zeggen maar ik kan mezelf er wel in vinden. De partij heeft nog wel handtekeningen nodig om verkiesbaar te kunnen worden. Omdat zo’n handtekening niet zomaar is gezet, wordt er ook gezocht naar ondersteuning per afzonderlijke kieskring.
Ik ben zelf geen politiek dier, integendeel, maar ik zou het wel mooi vinden als de thematiek van deze partij hoger op de politieke agenda komt te staan. Ik lees dat je ook actief kunt worden als online piraat en ga daar toch eens over nadenken. Dat is namelijk goed te combineren met andere dingen die ik doe. Het punt is alleen  dat ik verder nog niets weet van de partij. Wie is Samir Allioui? Wie zijn de mensen die hij om zich heen heeft verzameld? Wat zeggen de statuten?
Tijd dus om de partij nauwlettender te gaan volgen. Via Twitter en Hyves in ieder geval. De open brief aan de Tweede Kamer is er sympathiek genoeg voor.
Gerelateerd:
@

8 Reacties

 1. JoG schreef:

  Omdat ik ook vind dat de thematiek hoger op de agenda mag heb ik gisteren een ondersteuningsverklaring op het gemeentehuis getekend. Hopelijk verzameld de partij er voldoende om verkiesbaar te worden in ons kiesdistict. Het signaal dat ze verkiesbaar zijn is mijn eerste doel. Of ik ook op hen zal stemmen weet ik nog niet.

 2. @Joost, goed dat je even reageert. Ik print er meteen ook een paar uit. Thuis even geen printer…

  Thx!

 3. Stefan van Hoek schreef:

  Die piraten willen bij Fort Rammekes Ritthem binnenvallen. Ik doe even niet mee.

 4. Haha, het beleg van Ritthem, the sequel.

 5. JoG schreef:

  @Edwin Mooi dat je ook een ondersteuningsverklaring regelt. Ik moest er net aan denken bij het artikel op Webwereld en de reactie daarop. Deze partij in oprichting kan steun gebruiken en met die steun alleen al, waardoor ze op de kieslijsten verschijnen, geven we een signaal af. Hoeveel stemmen ze krijgen is een volgende stap, wellicht signaal. Ik blijf de Piratenpartij met belangstelling volgen.

 6. Ik heb inderdaad een paar prints gemaakt. Die zal ik gauw eens meenemen naar het cafe. Het zal allemaal wel redelijk stapsgewijs gaan inderdaad…

 7. JoG schreef:

  Als je daadwerkelijk wilt ondersteunen dan kan dat alleen nog vandaag ! Dus, hup, meteen naar de kroeg en met z'n allen naar het gemeentehuis… Of… neem eerst contact op met de coƶrdinator van jouw kieskring of er al genoeg ondersteuningsverklaringen binnen zijn? Succes šŸ™‚

 8. @Joost: ik was alweer te laat inderdaad maar jouw mailde leerde me dat het toch nog goed is gekomen. Super! Dank voor de attendering.

Reageer