clear

zoeken

search

24 april: de digitale Zeeuwse Bibliotheek

12 april 2010

In december vierde de Zeeuwse Bibliotheek het 150-jarig bestaan van de organisatie. Dat jubileum stond vooral in het teken van de traditionele bibliotheek en het boek. 24 april a.s. is het precies 25 jaar geleden dat Koningin Beatrix het pand aan de Kousteensedijk opende. Ook dat wordt gevierd, maar deze keer zijn het vooral de innovatieve en digitale diensten die in de schijnwerpers worden gezet. In het programmaboekje (PDF) staan alle presentaties en andere activiteiten op een rij. Van een Tweetup tot Nintendosessies, van een iPhonetoepassing tot de Surfacetafels van Microsoft: het is een dag die vooral de toekomst van de bibliotheek verbeeldt. Als je in de buurt bent moet je zeker even binnenlopen!

3 Reacties

  1. Julia schreef:

    Hee Ed, waarom is je lettertype bij sommige blogposts anders?

  2. Joost schreef:

    Helaas, ik had wel willen zien hoe mijn oude werkgever er tegenwoordig bij staat (ik had er op mijn 16e een bijbaantje als opruimhulp – ergens rond 1991-2), maar woon tegenwoordig te ver weg. Veel plezier gewenst!

  3. Hoi Juul,

    Ik weet niet precies waarom, maar Blogger geeft sinds een paar maanden opeens veel meer opmaakcode mee aan teksten, zodra je die tikt in de editor. Als je dan fragmenten plakt wordt soms heel de tekst veranderd.

    Het gekke is dat ik altijd eerst even plak in kladblok, zodat ik geen opmaak heb, maar allleen platte tekst.

    Ik heb het nu weer even aangepast in ieder geval, thanks!

    @Joost: je zou nog wel veel herkennen denk ik, maar op digitaal gebied is er best veel veranderd. Leuk dat je hier even digitaal een kijkje komt nemen. Een belangrijk deel van de digitale diensten kun je gelukkig ook op afstand tot je nemen 🙂

Reageer