clear

zoeken

search

Bladeren in de kranten van het Google Nieuwsarchief

13 maart 2010

Welke kranten er allemaal zijn opgenomen in de archieven van Google Nieuws lijkt niemand precies te weten maar dat het er inmiddels meer dan 100 zijn is wel duidelijk (Dick Eastman doet een poging titels op te sommen).

Vanavond las ik dat een deel van de historische kranten sinds kort afzonderlijk bekeken kan worden met de nieuwe feature ‘browse this newspaper’. Ik speelde er even mee en vind dat het er goed uitziet. Het doet me wel beseffen dat ik deze bron te weinig gebruik. Dat heeft denk ik ook te maken met het beperkte aantal Nederlandse titels in de archieven. Is hier geen belangstelling voor het partnerprogramma? Zijn er geen organisaties die hun krantenbanken hebben aangemeld? Ik vind dat maar vreemd. Onlangs mopperde ik nog dat Nederlandse Krantenbanken zo slecht zichtbaar zijn in Wikipedia, nu denk ik hetzelfde bij het bekijken van deze bron. Het is toch een kleine moeite om de eigen Krantenbank even toe te voegen, zou je zo denken.

Tegelijkertijd bekruipt dat onbehaaglijke gevoel van een teveel aan informatie me echter ook weer. ‘Laat ook maar’, denk ik dan. Maar toch: het is fijner om de overdosis op een plaats tot je te nemen dan in versnipperde vorm, verspreid over het hele web. ‘Dan maar in de tijdlijn van Google News‘, denk ik dan ook.

@

2 Reacties

  1. wereldvansofie schreef:

    Ik denk dat het te maken heeft met de naam van het dorp: Saint-Esprit 🙂

  2. @Cis: daar zit ook wat in 🙂 Hoorde deze reactie overigens niet bij de volgende posting?

Reageer