clear

zoeken

search

Stilte! Apps voor bibliothecarissen

20 maart 2010

Het is soms levensgevaarlijk, dat bibliotheekwerk. Als je iemand vraagt stil te zijn kun je zomaar neergeslagen worden. Maar wat lees ik nu op Do this…? There’s an app for that! De gratis app Librarian is zonder enige twijfel de meest stompzinnige toepassing die ik tot op heden heb binnengesleurd maar toch moest ik er hard om lachen. Je stelt de geluidsgevoeligheid in en je klikt op ‘start’. Als je iPhone vervolgens registreert dat iemand te luid spreekt roept het toestel ‘Sssssst’! Alles wat geautomatiseerd kan worden zal uiteindelijk ook geautomatiseerd worden

Toch is het niet alleen maar kolder dat de klok slaat. In het nuttige overzicht iPhone apps for Librarians kwam ik ook bruikbare toepassingen tegen. Present Anywhere bijvoorbeeld, van MightyMeeting, en AccessMyLibrary van Gale. Die verdienen nader onderzoek. Dat er ook een app bestaat voor handenwasgedrag leek me aanvankelijk ook een grap, maar het blijkt een bloedserieuze toepassing te zijn. Die laat ik toch maar voor wat het is. Je kunt ook overdrijven.

Gerelateerd:
Ssst! Stilte in de bibliotheek kun je verkopen
Japanse tv-hit Silent Library komt naar Europa
Waar het niet stil is vallen spaanders
Doodse stilte
Aandacht, rust en concentratie

@

Reageer