clear

zoeken

search

Pats! Layar terug op de iPhone

07 maart 2010

Iedere week koester ik de iPhone een beetje meer. Ik geniet dagelijks van de superieure interface en de soepele bediening, van het goede geluid en van het ontdekken van alweer een geinige app. Naarmate ik er meer van geniet word ik er echter zwijgzamer over. Aanvankelijk lukte het me gewoon niet om mijn bewondering voor de technologie onder stoelen of banken te steken maar ik begin het af te leren. Op een gegeven moment voel je je net zo’n patser die op een zonnige zondag dringend de behoefte heeft met zijn blinkende, gepimpte auto over de Boulevard van Vlissingen te rijden, alleen om het wandelpubliek de ogen uit te steken. Zo wil ik niet zijn. Maar het valt niet mee, dat kan ik je wel vertellen. Sommige apps zijn zo indrukwekkend dat je het liefst zou willen dat iedereen er plezier van zou kunnen hebben. Wij van wc-eend adviseren wc-eend, zoiets.

Een van de eerste apps waar ik een maandje geleden naar op zoek ging was het Nederlandse Layar. Tot mijn verbazing kon ik die toepassing echter niet vinden in de App Store.Via Twitter liet iemand van het bedrijf me weten dat de app tijdelijk uit de store was verwijderd omdat de software nog wat instabiel bleek te zijn. Vandaag las ik op iPhoneClub dat Layar weer beschikbaar is. Ik nam niet eens de tijd om dat bericht helemaal te lezen; in plaats daarvan installeerde ik de software onmiddelijk, zo nieuwsgierig was ik.

De vele ‘lagen’ van de ‘Augmented Reality Browser’ lenen zich niet goed voor de woonkamer maar zien er desondanks veelbelovend uit. Het willen verkennen van die lagen is wel een goede reden om lekker naar buiten te gaan. Het moet eigenlijk niet gekker worden. Ik ga de zonnige realiteit opzoeken om er ter plekke een andere realiteit aan toe te voegen. Als dat geen patsen is…

Ben ik er toch nog ingetuind.

Zie ook de video.

@

6 Reacties

  1. meeuse schreef:

    …te gekke app! Herken het gevoel van het zo graag over de mogelijkheden van de iPhone willen vertellen, en merken dat je gesprekspartner een naderende gaap zit te onderdrukken. Layer heb ik ook gelijk gedownload waanzinnig! Ik kom je binnenkort waarschijnlijk wel tegen op straat met telefoon voor me en mond geopend van verbazing…

  2. essen2punt0 schreef:

    Yes!
    en toen. Hmmmm. NO 🙁
    Jammer genoeg geen layar voor mij. M'n iPhone is te oud.

    Praat je me binnenkort maar bij over de geweldige dingen van deze app.

    Enne.. als iPhone adept ben ik natuurlijk wel ernstig benieuwd naar je vondsten. 🙂

  3. Peter / Almere schreef:

    Er moet toch iemand gaan iPhone bashen… Vooruit, laat ik dat maar doen dan :).

    Het ding vind ik een ramp om mee te bellen. Zit continu met m'n vingers aan de volumeknopjes,aan de mute knop, of schuif met m'n wang het gesprek zelfs helemaal uit. Alles zit op de verkeerde plek. Bij dat ding of bij mij…

    Het hele Apple/iTunes marketing concept zou verboden moeten worden, hoe succesvol ook…

    Een redelijk aantal apps zijn leuke speeltjes, zeker. Het lijkt alsof de hele wereld een iPhone heeft, Maar het blijft een apparaat voor de 'elite', of voor jongeren die zoveel belminuten kopen, dat ze er eentje bij hun abonnement kopen.

    Apps zouden gebouwd moeten worden voor veel meer mobiele platforms dan alleen voor één soort OS of toestel. Als bibliotheken al een app moeten ontwikkelen, laat het dan zeker niet alleen voor die iPhone zijn.

    Ook heb ik de laatste maanden gelezen dat de meeste smartphone gebruikers helemaal niet zo in apps geïnteresseerd zijn. Mischien zijn wij als digitale liefhebbers een beetje tè gefocussed op die leuke technische dingetjes.

    Maar goed – hardstikke fijn dat ik m'n dagelijkse dosis zbdigitaal weer tot me kan nemen!

    En dat bier bewaren we gewoon nog even in de koelkast, hoor 😉

    Peter / Almere

  4. Peter / Almere schreef:

    een iPhone bij de belminuten krijgen, bedoel ik in 4e alinea.
    Peter

  5. Annie Maessen schreef:

    Dank je. Ga Layar er direct opzetten. En dat gevoel als bezitter van de iPhone herken ik. Ben er nog steeds trots op maar niet iedereen kan het waarderen ( jaloers:-)

  6. @Meeuse: misschien is er ook wel een bevallingslaag: kun je anderen daar ook van de op de hoogte houden 🙂

    @Essen: dat komt zeker goed. Als het de moeite waard is zal ik er wel over schrijven…

    @Peter: wat betreft het monopolie van Apple heb je helemaal gelijk. Apple maakt mooie dingen maar ze zijn zo gesloten als een mossel en dwingen je inderdaad tot zaken waar je eigenlijk niet op zit te wachten.

    Aan de andere kant vind ik wel dat ze het slim en goed spelen. Iedereen breekt het hoofd over verdienmodellen met digitale content maar Apple heeft het met die store behoorlijk goed voor elkaar. De muziekindustrie kan er eigenlijk niet meer omheen. Ik heb er nog niet veel muziek gekocht maar vind de prijs best redelijk…en dat is voor het eerst sinds muziek digitaal is volgens mij.

    Bellen? Kun je er ook mee bellen? Zonder dollen: ik bel niet zoveel maar heb er nog geen last van gehad. Het zou iets sneller kunnen maar het design zonder toetsen leidt bijna onvermijdelijk tot deze aanpak denk ik.

    Misschien is het inderdaad wel iets voor liefhebbers maar daar komen er wel steeds meer van. Zal een kwestie van tijd zijn. Jongeren geven ook bakken geld uit aan veel te dure kleding en de Blackberries etc winnen volgens mij ook nog steeds aan terrein. Te duur of te zeldzaam is vaak toch interessant…

    In NRC een artikel over iphone en alle toestellen die daar op proberen te lijken. Moet ik nog lezen maar het geeft wel een beetje aan welke kant het opgaat denk ik.

    Maar kritisch blijven is altijd goed. Je moet, net als met alles van Google, ook waken voor te veel verheerlijking…

    En dat pilsje komt nog wel goed 🙂

    @Annie: ben benieuwd wat je ervan vindt. Weet dat jij er toch ook heeel blij mee bent…

Reageer