clear

zoeken

search

Open Library maakt het vinden van e-books eenvoudiger

17 maart 2010

Wie Open Library nog niet kent en er meer over wil weten verwijs ik met plezier naar de archieven. Waar het nu even om gaat is dat de website een nieuwe jas heeft gekregen. Een mooie nieuwe jas.
De site heeft bovendien een nieuwe feature: na iedere zoekactie kun je de zoekresultaten meteen uitsplitsen in ‘ebook yes’ en ‘ebook no’. Eenvoudig en doeltreffend, zoals het hoort.

De mensen achter Worldcat zijn ook goed bezig: de URL’s van afzonderlijke records bevatten nu ook de titel van het boek of tijdschrift. Voorheen bestonden die URL’s uit abstracte getallen die niemand iets zeiden.

Het is mooi, als dingen eenvoudiger en duidelijker worden. Ooit bibliothecarisje willen spelen?

@

2 Reacties

  1. Bas schreef:

    Best een aardig idee om alles wat ooit uitgegeven is in één catalogus te plaatsen, maar waarvoor zouden we het kunnen gebruiken? Of ben ik te vroeg met deze vraag en zal dit tijdens de uitvoering van dit project wel wat duidelijker worden.

  2. Misschien als ultiem naslagwerk, maar ik betwijfel dat het ooit gaat lukken. Het is in ieder geval een mooi en open tegengewicht voor systemen die eigendom zijn van bedrijven…

Reageer