clear

zoeken

search

Klassiekers deel 93: Duel in de Diepte

18 maart 2010

Als je terugkijkt naar de series die je als kind spannend of zelfs een beetje eng vond moet je vaak constateren dat de beelden er nu hopeloos gedateerd uitzien. Van Q en Q krijg ik geen kippenvel meer. De mini-serie Goliath Awaits hield me in 1981 een paar weken aan de buis gekluisterd maar verveelt nu al binnen een paar minuten. En Brendon Chase? Dat is eigenlijk helemaal niet spannend, dat is een vrolijke kinderserie.

Maar er zijn uitzonderingen. Toen de serie Dr. Who werd uitgezonden op de Nederlandse televisie moet ik een jaar of 5, 6 zijn geweest. Ik herinner me dat ik het introfilpmje doodeng vond. Nu zie ik het terug en vind het eigenlijk nog steeds een beetje bedreigend. Hoe vet is dat, na 35 jaar?

Toen ik tien was werd de Nederlandse serie Duel in de Diepte door de KRO uitgezonden. Die serie had vooral een spannende openingsmelodie. Ik hoor die melodie vandaag voor het eerst terug. Verdomd.

@

2 Reacties

  1. Daan schreef:

    En die oude series ogen nu zo gedateerd, gaap gaap, zie //bit.ly/aaxaar

  2. @Daan: we hebben het in ieder geval geprobeerd. De Zevensprong, godbetert 🙂

Reageer