clear

zoeken

search

Gratis e-book: Aan de slag met Het Nieuwe Werken

15 maart 2010

Moqub schreef vorige week over IKwerk!, een project rondom het nieuwe werken, waar zij en haar collega’s mee aan de slag zijn gegaan. Dat project vind ik buitengewoon interessant, ook al omdat het nieuwe werken nog lang niet alle aandacht krijgt die het verdient. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met het begrip neem ik ook hier de definitie van Dik Bijl over:

Het Nieuwe Werken is een visie om werken effectiever, efficiënter maar ook plezieriger te maken voor zowel de organisatie als de medewerker. Die visie wordt gerealiseerd door die medewerker centraal te stellen en hem – binnen bepaalde grenzen – de ruimte en vrijheid te geven in het bepalen hoe hij werkt, waar hij werkt, wanneer hij werkt, waarmee hij werkt en met wie hij werkt.

Als je deze omschrijving te vaag vindt kan ik je Dik’s boek Aan de slag met Het Nieuwe Werken aanbevelen. Dat boek is beschikbaar als hardcover maar kan ook gratis gedownload worden. Dat is maar goed ook want in Worldcat zie ik dat er niet veel Nederlandse bibliotheken zijn die het boek in de collectie hebben.

Verdiep je er eens in. Het is materie die in het verlengde van Pink’s A whole new mind ligt.


@

2 Reacties

  1. Wat van waarden is schreef:

    Ben nu op vakantie en probeer nieuwe iPhone uit 🙂 HNW heeft m'n grote belangstelling. Goed dat je er over schrijft. Ben benieuwd wanneer de erfgoedsector zover is. Anneke

  2. Ha, ben je ook overstag gegaan? Leuk istie he?

    Dat zal niet zonder slag of stoot gaan, maar het is inderdaad te hopen dat men er in ieder geval eens goed naar kijkt.

    Hele fijne vakantie nog!

Reageer