clear

zoeken

search

Google Street View: nu ook gluren op Walcheren

11 maart 2010

Het is zover: Google Street View, de controversiele gluurfeature van Google Maps, dekt nu heel Nederland en daarmee dus ook Middelburg en Walcheren. In november van vorig jaar reikten de beelden niet verder dan de Vlaketunnel maar nu heeft Google het karwei afgemaakt: we staan op de kaart.

Het spreekt voor zich dat ik meteen een tour door Middelburg heb gemaakt, vooral door de wijken die ik goed ken. Gekke dingen ben ik nog niet tegengekomen. De enige persoon die ik tot nu toe herkende is de collega die net zit te lunchen in de bibliotheek. Mijn eigen appartement staat er ook op maar in al mijn wijsheid had ik die dag mijn gordijnen dicht. Is dat even boffen!

Het valt nog niet mee om aan de hand van de beelden uit te vogelen wanneer de foto’s precies gemaakt zijn. Het gaat om verschillende dagen in ieder geval; op sommige foto’s loopt iedereen in zomerkleding en schijnt het zonnetje, op andere foto’s is het zwaarbewolkt. Houd er wel rekening mee dat alleen de straten die met de Google-auto bereikt konden worden in beeld zijn gebracht, en dan niet altijd volledig ook.

En nu maar van klikkerdeklik. Google is klaar voor de Giro d’Italia.

Gerelateerd:
Streetview: Google Maps gaat de straat op
Google Street View II: je waande je onbespied
Steden bezichtigen met Pegman
Slimme navigatie voor Street View
Street View Nederland: gluren met een beperking

@

8 Reacties

  1. Bas schreef:

    Omdat ik geen tomtom heb, gebruik ik Streetview weleens om even de betreffende omgeving te verkennen. Als ik dan in de buurt ben, herken ik wat makkelijker waar ik moet zijn.

  2. poulus schreef:

    Mijn huis / mijn straat is overgeslagen.
    Heb wel een leuke achtervolgingsscene gevonden. Een motor die vanaf de Langevieleweg over de singels achter de camera-wagen aan rijdt.

  3. @Bas: voor dat doeleinde heb ik het eigenlijk nog nooit gebruikt. Listige tip!

    @Poulus: als die op de foto wilde is dat goed gelukt dan 🙂 Toen ik een keer stond te roken bij de bieb kwam het autootje ook voorbij. Op dit moment gaat het beeld niet verder dan de achterkant van Piet Voskamp: mogelijk komen er later nog meer beelden bij, wie zal het zeggen?

  4. Anoniem schreef:

    Leerdam staat er nog niet in zijn geheel op

  5. Nat schreef:

    Blijkbaar was ik huis want mijn fiets en auto staan voor de deur en ik ben niet zo'n loper…

  6. @Anoniem: het lijkt er op dat er nu alleen hoofdwegen zijn te zien, en ook dat nog niet consequent. Misschien volgt de rest nog later..

    @Nat: en dan niet even zwaaien? Ik zag je laatst rijden in de auto. Toen zwaaide je ook al niet, zo geconcentreerd was je 🙂

  7. Nat schreef:

    Nee hoor, negeerde je gewoon…:)

Reageer