clear

zoeken

search

Fijn! Eindelijk een eigen sjabloonontwerper voor Blogger.com

12 maart 2010

Jaaaa! Dit is nieuws waar ik erg opgetogen over ben. Het Google Blog meldt dat mensen die gebruik maken van Blogger.com nu eindelijk hun eigen sjablonen kunnen ontwerpen, in Blogger in Draft. Het weblog van Blogger in Draft (een experimentele variant van Blogger.com) gaat uitgebreid in op deze nieuwe functionaliteit.

Dit is een feature waar ik al jaren naar uitkeek. Ik ergerde me altijd behoorlijk aan het feit dat Blogger slechts een handvol sjablonen aanbood. Natuurlijk, je kunt honderden prachtige sjablonen downloaden van websites als Btemplates, maar die zijn dusdanig ‘voorgebakken’ dat je ze alleen kunt aanpassen als je voldoende kennis hebt van HTML en CSS.

Ik heb de sjabloonontwerper uiteraard even bekeken. De toepassing is gebruiksvriendelijk, snel en overzichtelijk. Het enige wat ik jammer vind is dat je zelf geen afbeeldingen kunt uploaden die als achtergrond kunnen fungeren. Dat is een gemiste kans. Het kan ook dat ik die functionaliteit in mijn enthousiasme over het hoofd heb gezien. In dat geval heb ik niks gezegd.

Binnenkort zal ik hier eens goed voor gaan zitten. Ik had weliswaar geen plannen voor een nieuwe lay-out maar het zou ook een beetje vreemd zijn om de feature waar je naar uitkeek niet te gebruiken…

Zie ook de bijbehorende video.

@

7 Reacties

 1. mariegoos schreef:

  Ja dat is positief nieuws. Zoek jij het maar eens goed uit en laat het ons weten…is nml. erg handig en spaart mij in ieder geval weer veel tijd 😉

 2. @Mariegoos: dat komt goed hoor, maar uiteindelijk is dit iets wat je voor je eigen blog toch zelf moet doen. De software wijst zich in principe vanzelf. Maar op de beperkingen en mogelijkheden zal ik zeker nog terugkomen!

  Goed weekend.

 3. poulus schreef:

  Goed nieuws! Dat wordt weer een weekend spelen. Dank je voor de tip.

 4. Bas schreef:

  Mooi, bedankt voor de tip. Ga het eens goed bekijken of het voor mij meerwaarde biedt. Over het algemeen vind ik de aangeboden templates te druk, hou zelf meer van simpele, doch stijlvolle eenvoud.
  Uitproberen kan natuurlijk altijd.

 5. @Poulus & Bas: graag gedaan. Ik zie de resultaten binnenkort dan misschien wel verschijnen op jullie blogs!

  Het blijft altijd lastig om de balans tussen widgets en soberheid te behouden. Er zijn zoveel leuke toevoegingen maar de vraag is altijd maar net of zo ook gebruikt worden of een functie hebben inderdaad…

 6. Henk schreef:

  Bedankt voor de tip. Beetje gespeeld en weer klaar voor 2010!

 7. Ziet er strak uit Henk!

Reageer