clear

zoeken

search

Een nieuwe wending

22 maart 2010

Het gebeurt me niet vaak, dat ik op dit blog niet goed weet hoe ik moet beginnen maar vandaag is daar geen ontkomen aan. Laat ik het daarom maar kort houden.

Na een paar woelige weken is vandaag duidelijk geworden dat ik binnenkort vertrek bij de Zeeuwse Bibliotheek. Achter de schermen heb ik veel gewikt en gewogen, de organisatie heeft dat ook gedaan. Van drama of ruzie is geen sprake. De enige draai die ik hier aan wens te geven is een positieve.

Uiteraard ga ik mezelf in de komende periode oriënteren op mijn toekomst. Hoe die toekomst eruit ziet weet ik nu nog niet, wanneer die precies zal beginnen evenmin. Tot die tijd blijf ik in ieder geval werkzaam binnen mijn huidige functie.

De situatie zal waarschijnlijk ook zorgen voor verschuivingen in mijn online activiteiten maar ook dat is iets waar ik nu pas echt over na kan gaan denken. Actief blijf ik hoe dan ook.

Wordt vervolgd.

@

Afbeelding

94 Reacties

 1. Bas schreef:

  Dat is schrikken Edwin. Ik hoop van harte dat er een goed alternatief voor je werk bij de ZB komt. En voor ons regelmatige lezers van je inspirerende blogs hoop ik dat we je digitaal op de een of andere manier kunnen blijven volgen. Sterkte en succes de komende tijd.

 2. schrijverdezes schreef:

  Allemachtig.
  Ik hoop dat er meer positieve dan negatieve kanten voor je aan zitten, nu of over een tijdje. Verder is het hiervandaan niet te beoordelen, maar ik hoop van harte dat je er niet al te ongelukkig mee bent.
  En ik hoop ook zeer dat je blog blijft bestaan, onder welke naam dan ook.
  Dit was geen sterke tekst, maar dat komt door de schrik.
  En die toekomst: die begint nú!
  En ik citeer Reve nog maar 's omdat zijn woorden voor dit soort zaken onovertroffen zijn: MOEDIG VOORWAARTS.

 3. Michael Minneboo schreef:

  Spannend! Ik ben natuurlijk benieuwd naar waarom je vertrekt, maar respecteer je 'geheimhouding' in deze. Nieuwe kansen liggen op de loer. Ik blijf je in ieder geval volgen.

 4. Robert schreef:

  Oei, dat is niet niks. De Zeeuwse Bieb gaat het dus stellen zonder één van de meest bevlogen medewerkers. Heel veel succes toegewenst met nadenken over de toekomst!

  Groet,

  Robert

 5. Sybilla schreef:

  Goh Edwin, nu weet ik ook niet wat te zeggen… Ik hoop dat alles positief voor je uitpakt, heel veel succes daarbij gewenst!

 6. Nicole schreef:

  Geheel positief bedoeld: hèhè zou eens tijd worden.
  En ook: zorg goed voor jezelf!

 7. Lourenza schreef:

  Dok delft zoekt nog een directeur!
  Ik hoop voor je dat je een geschikte baan vind en hoop ook dat je wel blijf bloggen!
  Groetjes Lourenza

 8. Lukas Koster schreef:

  Schrikken, maar niet geheel onverwacht gezien je recente uitstapje. wWe hadden het er gisteren nog over met Haarlemse bibliotweeps…
  Sterkte en als je ergens hulp bij nodig hebt, dan weet je mij (ons) te vinden

 9. Albert schreef:

  ZB staat voortaan voor Zonder Berouw?
  Zonder Berouw Digitaal. Alle goeds gewenst bij je overwegingen de komende tijd. Laat het ons weten wanneer je eruit bent wat je zoekt, dan kunnen wij in de gaten houden of er ergens een plekje vrijkomt voor een digitale voorloper.

 10. mariegoos schreef:

  alles wat ik zou willen zeggen staat hierboven al min of meer…ik wens je heel veel succes uiteraard! Maar laat je volgers aub niet in de steek 😉 ?

 11. Goh, na 10 jaar de bieb verlaten… Komt me bekend voor, broerke… 🙂

  Ik vind het knap dat je de durf hebt om de stap te nemen. Daar is lef voor nodig! Ik twijfel er niet aan dat wat je ook gaat doen het een succes zal worden. Ik hoop wel dat je blijft bloggen (en misschien wel vl….).

  Succes en we blijven je online natuurlijk in de gaten houden!

 12. Mark Deckers schreef:

  Zo, dat is nog eens wending. Ik kan de Zeeuwse Bibliotheek zonder Edwin niet goed voorstellen. En eerlijke gezegd ook nog niet een Edwin zonder Zeeuwse Bibliotheek. Er liggen vast mooie dingen te wachten! Succes! Zoek wel iets dat we elkaar nog tegenkomen.

 13. Justin schreef:

  Bijzondere en moedige beslissing Ed, ben heel erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen voor je. Wat mij betreft heb je de ZB op de (digitale) kaart gezet, die lui zullen je gaan missen, me dunkt!

 14. carla schreef:

  Ben ik net 14 dagen aan je gewend 🙁 Maar het bloggercoachprojekt staat wellicht los van je baan bij de ZB. Veel wijsheid bij het nemen van verdere beslissingen.

 15. Ton de Kruyff schreef:

  Voor de goede lezer komt je nieuws misschien niet helemaal onverwacht Edwin, maar het blijft natuurlijk toch knap waardeloos.
  Maar soms schuurt iets zolang, of te erg dat je beter kunt gaan. Verderop is het tenslotte ook mooi.

 16. Luud schreef:

  Hey Edwin, moedige stap en af en toe is het nodig een nieuwe wind te voelen, in de rug of van voren.

  Ik kan alleen maar zeggen (zoals de meesten voor mij) dat ik hoop dat je een blog in leven houdt waarop je volgers terecht kunnen voor onverbloemde inzichten en doorzichten.

  Succes met de volgende stap!

 17. Ruud Jobse schreef:

  Erg jammer! Maar – pretty please – blijf ons inspireren met je kennis.

 18. veerlet schreef:

  Alvast bedankt voor de vele bijdragen die je tot nu toe deed ! Je inspireert mensen over de grenzen heen, da's duidelijk ! En waar de toekomst je ook brengt : we'll follow you 😉
  't ga je goed !

 19. Henk schreef:

  Hé, Ed,

  Dat was te verwachten. Een knoop doorgehakt, dat zal wel opluchting geven. Fijn dat je nog niet meteen helemaal bij ons weg bent (dat had ook gekund), dan kunnen we een beetje aan het idee wennen.

  Verder sluit ik me van harte aan bij Nicole en Wilma.

 20. Stefan Wijnberg schreef:

  Ben ook geschrokken van dit nieuws. Volgde je blog met belangstelling en plezier. Hoop dat je je blogteksten op welke plek dan ook zult voortzetten. Ontzettend veel sterkte!

 21. Marjon schreef:

  Hey Edwin,

  Jammer!
  We kennen elkaar pas 14 dagen van de cursus 23 dingen, maar toch…:(
  Maar ik begrijp dat we voorlopig nog even op je mogen rekenen?
  Ik wens je veel succes!

  Groetjes uit Maastricht!
  Marjon

 22. tenaanval schreef:

  Dapper!
  't Was duidelijk dat je ergens last van had, dus dan is een knoop doorhakken maar het beste wat je kunt doen.
  Veel succes met je zoektocht naar een plek waar je wél tot je recht komt.

 23. fietsfreak schreef:

  Hosternokke!!

  Had het verwacht, maar baal er stevig van! Jammer dat de bieb zo'n mega TALENT laat gaan.
  Spreek je snel en we gaan toch nog wel ff stevige afscheidsborrel doen lijkt me? Ciao Jo

 24. Christian schreef:

  Veel offline de laatste tijd… maar dit bericht sprong eruit. Knap besluit, Edwin! Verwacht, maar daarom niet minder gedurfd.

  Gegarandeerd dat je een mooie tijd hebt beleefd. Even zo gegarandeerd dat er nog veel meer moois vóór je ligt.

  "Altijd als je denkt dit is het einde, sta je op de grens van wat begint."

  En je fanclub blijft dezelfde! 🙂

 25. Annie Maessen schreef:

  Schrik er toch wel van Edwin.Sinds mijn web 2.0 bezigheden ben jij zo'n beetje mijn rode draad. Na "niemandsland", "goed voor den impuls" de knoop door. Zal je missen als ZBdigitaal maar heb er vertrouwen in je wel weer "ergens" tegen te komen ( heb vlgns mij nog een biertje tegoed).
  Toi, toi, toi.

 26. Gerard Bierens schreef:

  Het was door Obama al een historische dag en nu doe jij er nog een schepje bovenop ;). Wist wel dat het er aan zat te komen, maar nu het hier zwart op wit staat is dat toch wel even slikken.

  Als ik je alvast één project-idee in je maag mag splitsen: "Het Beste van ZB Digitaal" zou een mooi boekwerkje voor op het nachtkastje zijn.

  Een mooie stap naar 'infinity and beyond', toch? Maak er iets moois van, oke?

 27. essen2punt0 schreef:

  Wordt inderdaad vervolgd!
  Op een zevensprong zijn er zoveel mooie wegen te kiezen.
  🙂

 28. Bertie schreef:

  ik volgde je blog nog niet zo lang maar heb er al veel van opgestoken. veel succes gewenst (en zonodig sterkte) met alle verdere stappen en hartelijke groet.

 29. Niet alle beslissingen zijn even gemakkelijk te nemen en er zullen altijd wel dingen zijn die spijtig zijn, maar ge moet inderdaad de knoop kunnen doorhakken of de keuze gaat u verstikken. Ik sluit mij dan ook aan bij alle goede wensen van hierboven. Laat zeker nog iets weten eh?!

 30. meeuse schreef:

  …succes met wat je dan ook hierna gaat doen, Heb er alle vertouwen in dat je snel weer een nieuwe uitdaging vindt. En Vinnie, blijg alsjeblieft lekker bloggen, zodat ik een beetje op de hoogte blijf, soms blij verrast word en veel oja momentjes heb bij de klassiekers… En dat ik mijn door jou verkregen wijsheden kan overdragen op mijn zoon Gijs ( over veranderingen in je leven gesproken :-)….

 31. Guppie schreef:

  Ik kan blijkbaar niet goed tussen de regels doorlezen, want had het niet zien aankomen. Dat ik in ieder geval de komende maanden niet voor ProBiblio zal werken, wordt ineens een stuk minder schokkend! Ik hoop voor jou dat deze beslissing je mooie dingen zal brengen en hoop je te kunnen blijven volgen.
  Groeten, Esther Valent

 32. Mirre schreef:

  Ben heel benieuwd naar het vervolg.
  Succes.

 33. Ahoy, Skipper! Tijd om het anker te lichten, je dromen tegemoet.

  Mij lucht het op (lekker belangrijk ^^). Ik hoop jou ook ergens. Geregeld kreeg ik het beeld bij jou van de geest Aladin in een pieeeeeeeeepklein lampenhuis 🙂

  Ik gebruikte 'm al eerder. Nu nog een keer:

  "Er komt een tijd in het leven dat er niets anders op zit dan je eigen weg te gaan. Een tijd om je dromen te volgen. Een tijd om de zeilen van je eigen wijsheid te hijsen" (De droom van de dolfijn)

 34. Astrid schreef:

  Tja, dat plaatst jou op nummer 2, nipt onder Dean Potter, als avonturier van het jaar!
  Wat je ook doet: zorg dat het je gelukkig maakt (en in contact houdt met scribbles natuurlijk…)!

 35. Natalie schreef:

  Moedig besluit en ben benieuwd welke kant je op zult gaan. Blijf je in de boekenbusiness of maak je helemaal een switch… met jouw digitale expertise liggen er momenteel ook in andere sectoren kansen. Adviseur digitale media, community manager, etc.! 😉 En misschien zelfs wel in Zeeland 😉

  En ik hoop net als alle andere lezers ook dat je blijft bloggen! 🙂

 36. Daan schreef:

  Daantje is niet vaak sprakeloos maar nu wel een klein beetje. Take care Edwin, draai een lekker stukkie Tool en ga nadenken over je toekomst.

  Dikke X

 37. Saskia schreef:

  He Edje! Moedig van je. En ben benieuwd wat er op je pad gaat komen. Maar geloof wel dat dat iets goeds gaat worden…
  Sterkte met alle verdere beslissingen!
  Sas

 38. wereldvansofie schreef:

  Ik ben helemaal sprakeloos.
  Je blog is me al jaren zo vertrouwd. Ik vind het moedig dag je het heft in eigen hand genomen hebt. Wat je ook gaat doen, ik wens je het allerbeste.
  Iets zegt me (waar heb ik dat eerder gehoord?) dat we nog van je gaan horen. Ik sluit me aan bij Marina en zou er graag ook een wijze spreuk tegen aan gooien maar het blijft angstig stil boven 🙂

 39. Juut schreef:

  Hey Edje,

  Alles is hierboven al gezegd, maar ook ik wil je nog ff succes wensen met (het oriënteren op) de toekomst!
  Ben benieuwd wat het gaat worden, binnenkort dus ook maar weer 'es een theetje doen… 😉

  Juut
  XXX

 40. Voor mij verrassend, veel succes met wat er ook gaat komen!!

 41. Johan Hoenink schreef:

  Om te beginnen respect! Omdat ik me niet kan voorstellen dat je niet online actief blijft neem ik aan dat ik je kan en zal blijven volgen. Wens je in elk geval heel veel suc6 + plezier + voldoening bij wat je hierna gaat doen. In elk geval alvast dank voor alle inspiratie en informatie die je de afgelopen jaren over mij (ons) hebt uitgestort.

 42. Anoniem schreef:

  wouw…..

  Moqub

 43. Allemaal reuze bedankt voor de reacties, hier en via de andere kanalen. Dat waardeer ik enorm.

  Natuurlijk hoop ik dat ik rol kan blijven spelen in de wereld van bibliotheken of andere erfgoedinstellingen en/of in de informatie- en internetsector. Wat dat betreft kijk ik gewoon wat er op mijn weg komt of ga ik zelf actief de boer op. Hoe zich dat later dan weer verhoudt tot mijn internetgedrag weet ik nu nog niet, maar dat onderdeel vind ik zo belangrijk en leuk dat ik daar niet teveel op af wil dingen. Dat geldt overigens ook voor het schrijven voor andere media.

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het anders loopt dan ik hoop. Maar ook dat zien we dan wel. En anders kijken we wel 🙂

 44. Nat schreef:

  Zoveel mensen die je lief vinden en met je meeleven en het volste vertrouwen in je hebben… Daar moet iets goeds uitkomen!

 45. Rob Coers schreef:

  Mooie woorden van iedereen, daar valt nog weinig aan toe te voegen. Maar wij gaan gelukkig nog wel even samen verder. Ik ben daar trots op en de mensen in Limburg zeker te weten ook! Anyway, thanks for sharing, in any way.

 46. LeWi schreef:

  Tjee zeg, wat een nieuws!! Ik hoop voor je dat het mooie dingen op zal leveren. En voor ons ook… want je bent een inspirerende aanwezigheid op het web. Sterkte met alles!

 47. Bieptiep schreef:

  Een moedig besluit!
  Verder sluit ik me bij alle vorige reacties aan: niets aan toe te voegen.
  Ik heb er alle vertrouwen in dat je ons digitaal zal blijven inspireren.

 48. festina lente schreef:

  Ik weet zeker dat de ZB spijt gaat krijgen van deze beslissing! Maar dan is het waarschijnlijk te laat…..
  Ben benieuwd wat je gaat doen!

 49. Edo schreef:

  Dus toch… Ik had al zo'n vermoeden. Man voor iemand met jouw capaciteiten en kennis moet er een mooie toekomst in het verschiet liggen. Dat visitekaartje heb je meer dan overtuigend met dit blog afgegeven. Ben benieuwd naar je keuze!

 50. ria schreef:

  Verlies voor de Zeeuwse Bibliotheek, maar winst voor jou. Je bent geworden die je bent, geen werknemer meer, maar een inspirator, een guru misschien wel. Moeilijke stap, moeilijke weg, maar je gaat het redden.

 51. Jurrien schreef:

  Sterkte met je nieuwe avonturen. Wel jammer, ik volg je toch al meer dan drie jaar ondertussen.

 52. Will Bird schreef:

  Wel alle….!
  M.I. zijn zaken als "ongrijpbaar" en een "hobbymentaliteit" zo onverteerbaar voor bepaalde werkgevers dat zelfs organisaties die voor een groot gedeelte draaien op goodwill van de medewerkers niet de ruimte kunnen of willen scheppen voor de meest gezichtsbepalende activiteiten zoals in dit geval jouw weblog.
  Ik baal.
  Daar gaat ons Goeroe…
  Weer een roker weg:-)
  Veel succ6 met het uitslaan van je vleugels, er is vast een plekje met meer plek:-)

 53. margareth schreef:

  Jee Edwin, daar moet ik even van bijkomen…

  mensen met kwaliteiten en bevlogenheid vinden altijd weer een mooie plek!
  Je verdient wel een mooi afscheidsinterview in bibliotheekblad of DB !! Redacties: kom op zet er een kanjer-interviewer op of laat de Shanachies er een mooi beeldstatement van maken

  en…
  ik kan me niet voorstellen dat we jouw digitale inbreng gaan missen…(ik hoop het niet!)

 54. Hoi Ed,

  Één woord voor: Zuur, voor ons! Maar..nieuwe kansen voor jou! Wat die toekomst betreft dat zit wel snor! Ik denk dat je een hele mooie tegemoet gaat ;o)

  groetjes,
  Ali

 55. rob schreef:

  Bovi,
  De wet van de remmende voorsprong is onverbiddelijk waar in een bureaucratische biotoop – zo zal het altijd zijn.

 56. Anoniem schreef:

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het is net als liefdesverdriet. Nu weet je even niet waar je het zoeken moet, maar over een paar maanden ben je hartstikke gelukkig in je nieuwe job. Let maar op!

 57. Marco schreef:

  Ik zoek nog een afwasser!
  Mocht je ietsjepietsje kunnen koken maak ik je sous-chef.

  Nieuwe ronde, nieuwe prijzen, nieuwe kansen, het kan niet anders dan dat er iets moois uit rolt.

 58. Sjannie schreef:

  dag Edwin,
  Ik ga je missen.
  En drink (thuis tegenwoordig,op mijn leeftijd)een biertje op jouw toekomst.
  Groet,
  Sjannie

 59. Nodi schreef:

  Voor mij ben je al heel lang een baken in de informatiezee. Bakens moet je af en toe verzetten, zegt men. Zou dat het zijn? Sterkte en veel succes bij het vinden van een nieuwe werkomgeving die goed bij jou past.

 60. Kaldenbach schreef:

  "Een verandering in het weer is voldoende om de wereld en onszelf te vernieuwen." (Proust.)
  Heel veel plezier en succes met wat je ook gaat doen, Edwin!

 61. Rob Izeboud schreef:

  Hoi Edwin, hopelijk is dit een keuze, waarvan je achteraf denkt:
  die beslissing had ik al jaren eerder moeten nemen.
  Dat is zo maar mogelijk.
  Ik begrijp dat je niet het achterste van je tong kunt/wilt laten zien, maar het pais en vree verhaal komt niet echt geloofwaardig over, immers:
  waar rook is, is vuur!

 62. Ron Roose schreef:

  Knap dat je jezelf als een eigentijdse Baron von Münchausen uit de Zeeuwse moerassen weet te trekken. Ik hoop dat je snel je inspirerende en visionaire ideeën elders kunt gaan realiseren. Aan je netwerk zal het zeker niet liggen.

  In ieder geval bedankt voor de prettige samenwerking in het verleden.

 63. Zeeuws Knoopje schreef:

  Prima besluit Edwin, ga sporten, neem een lange vakantie, ga resetten en neem de tijd voor nieuwe plannen! Een nieuwe lente, why not?

 64. Ron Wessels schreef:

  Wauw, wat een reacties zeg! Edwin, jij maakt toch heel wat los bij de mensen.

  Ik wens je heel veel succes bij het vinden van een andere baan waar je je (paas)ei kwijt kunt.

  Mocht je gaan zzp-en en les willen geven, dan ben je van harte welkom!

  Veel succes in ieder geval.

 65. Anoniem schreef:

  Hela Edwin, wat een nieuws. Ik wens je een geweldige nieuwe inspirerende uitdaging toe. Heel veel succes!

 66. Anoniem schreef:

  .. en dan nu ..is getekend:

  Marianne Mantel

  toitoitoi

 67. Nel P. schreef:

  Edwin, ik ken je alleen maar digitaal en dan nog maar kort en dan toch: Pang! Niet leuk voor je vele lezers, maar dat is egoïstisch gedacht en je hebt al zo veel gedaan voor veel mensen. Heel erg bedankt voor alles wat je wilde meedelen en voor wat ik van je heb geleerd.

 68. @allemaal: ook jullie bedankt voor alle reacties en suggesties; dat is attent en hartverwarmend.

  Het is een beetje te veel om per afzonderlijke reactie te reageren, maar weet: ik koester ze stuk voor stuk. Via mail of IRL kom ik er ook nog wel op terug.

  Edwin

 69. Jan Klerk schreef:

  Er zijn van die dingen die ik niet snap vanuit organisatiestandpunt gezien. ZB verliest het gezicht en wordt weer analoog dus. Verder sluit ik me voor het gemak bij de visie van Marina aan. Ben benieuwd waar je avonturen je heen gaan leiden.
  Succes makker!
  grtz. Jan

 70. Jan Klerk schreef:

  Er zijn van die dingen die ik niet snap vanuit organisatiestandpunt gezien. ZB verliest het gezicht en wordt weer analoog dus. Verder sluit ik me voor het gemak bij de visie van Marina aan. Ben benieuwd waar je avonturen je heen gaan leiden.
  Succes makker!
  grtz. Jan

 71. Juul schreef:

  Edwin,

  "Spread your wings and fly away
  Fly away far away
  Spread your little wings and fly away
  Fly away far away
  Pull yourself together
  Because you know you should do better
  That's because you're a free man."

  (Queen)

 72. Gonny Morrien schreef:

  Hoi Edwin,de Zeeuwse bibliotheek zal je gaan missen. Je 'uitstraling'in digitale kennis en vernieuwingen is landelijk en misschien nog wel verder in bibliotheekland befaamd en onderkend. Daarnaast kun je mensen geweldig inspireren. Als je in bibliotheekland blijft werken hou je blog dan maar aan, want die is voor ons heel informatief.
  Ik wens je veel succes in de toekomst en bedankt voor alle goede contacten. We horen nog van jou!
  Groet Gonny Morriën / BibliOosterschelde

 73. Thomas schreef:

  Wat een tegenstelling; Eerst neem jij de beslissing om weg te gaan en vervolgens lees ik vandaag het volgende artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant //www.pzc.nl/regio/zeeland/6444909/De-bibliotheek-wil-de-informatiespecialist-zijn.ece

  Waarom heb ik het gevoel dat dit zo tegenstrijdig is ???

  Gezien het gegeven dat de "club" de opstelling niet wil wijzigen, met tot gevolg dat de "sterspeler" aan het eind van het seizoen vertrekt.

  Gelukkig heeft je afscheid ook een goede kant; Je zal bij de ZB geen dooie mol worden……..

 74. Rick schreef:

  Goh… Dit had ik echt niet verwacht. Groot verlies voor de ZeBi zeg ik… Maar voor een zeer gedreven persoon als jij zal er zeker een passende plaats te vinden zijn.

 75. Robert W. schreef:

  Nu begrijp ik je reactie onlangs een stuk beter. Toen ik je zo mild vond, was het al melancholie. Een gemis voor de ZB, maar je blijft vast wel in de blogosfeer aanwezig, dus wij zijn je niet kwijt.

 76. Jacco schreef:

  Laat je wel even weten waar ik je op het internet kan volgen?

  Bedankt voor alle info! En veel succes!

 77. Dank!

  Voorlopig houd ik dit blog gewoon in de lucht. Tzt verander ik de titel en de lay-out nog wel en ondertussen zal ik ook nog kijken hoe het uitpakt als ik eigen domeinnaam aan ander platform koppel.

 78. Anbib schreef:

  Blijkbaar heb ik deze week belangrijk bibliotheeknieuws gemist!
  Zoals Veerlet al schreef, ook over de grens was/ben je een bron van inspiratie.
  Succes met alles was je verder nog onderneemt!

 79. Jouke schreef:

  Sjee man wat een heftig nieuws!!
  Weet niet goed wat te zeggen nu.
  Wens je in ieder geval het aller- allerbeste met de toekomst!!

 80. Peter schreef:

  … grote eerbiedige stilte en diepe buiging.

  Het ga je goed!

  Peter

 81. @Edwin,
  Een nieuwe lente, een nieuw geluid 😉
  Ik ben heel benieuwd hoe het leven zich verder voor jou gaat aandienen, en hoe wij dat kunnen gaan volgen. Het lijkt me een prima stap, die je zet, en als je open staat voor nieuwe ervaringen zoals jij, dan komt er altijd wel wat op je pad. Ik ben benieuwd!

 82. biblioplusje schreef:

  Edwin, succes met het hetgeen je in de nabije toekomst gaat doen. Ik en vele van mijn collega's hebben met veel interesse jouw blog en inbreng gevolgd op bibliotheek 2.0.

  Groeten uit het Land van Cuijk!

 83. @Anbib, Jouke, Peter, Margreet en Biblioplusje:

  Ook jullie bedankt voor jullie reacties. Bemoedigend en attent. Misschien kom ik jullie wel weer heel snel tegen, je weet het maar nooit!

 84. Henk schreef:

  Jammer dat die 162 reacties niet meer te lezen zijn.

 85. Dat is inderdaad wel jammer en ook een beetje raar. Dankzij Henk zijn reactie op deze pagina wist ik ook direct waar ik moest zijn. Blijkbaar worden de vervolgopmerkingen wel nog mooi doorgestuurd.

  BTW Edwin als je wil maak ik snel een paginaatje die automatisch doorstuurd naar jouw nieuw adres, al dan niet mits 15 sec tijd ertussen om uit te leggen waarom?

 86. @Henk en Benoit: het waren er 84 volgens mij. Inderdaad vreemd en jammer. Ik ga nog kijken of ik ze terug kan halen.

  Wat voor paginaatje bedoel je precies Benoit?

 87. Een pagina die als een digitale wegomleiding dienst doet. Waarbij er naar je nieuwe stek kan verwezen worden.

 88. Ah ok, ik zag dat transip ook een soort visitekaartje daarvoor heeft, maar nu wordt er gelukkig gewoon doorverwezen, dat is ook goed…

 89. Leuk dat je die optie hebt en je ze geactiveerd hebt. Best wel handig om je op je nieuwe plek terug te vinden.

  Mooi nieuw sjabloon btw, eenvoudig en proper. En geen foutjes meer zie ik 🙂

 90. Hartelijk dank. Het krijgt pas in de loop van weken echt gestalte maar de belangrijkste dingen kloppen nu weer, muv die oude comments dan toch. Komt vaker voor zag ik, maar vooralsnog geen oplossing voor het probleem. Ook WordPress pakt er in de import 'slechts' 800 van terug. Toch merkwaardig…

 91. Wellicht is dat het verschil tussen de betalende en de gratis versie. Denk je er misschien aan om naar WordPress over te stappen, nu je er uiteindelijk toch met exporteren/importeren bezig bent?

 92. Ik weet het nog niet zo goed. Iemand heeft de hosted versie voor me op een server gezet, die ik ook kan inrichten, maar daar moet ik dan ook eens rustig voor gaan zitten. Drupal is ook een optie…maar dat ziet er uit alsof ik er eens twee weken mee moet spelen.

  Wil de basis van Joomla en Drupal nog wel eens verkennen maar aan de andere kant gaat het mij toch vooral om geschreven stukjes en alles wat daarbij hoort, en wil ik me niet te veel bezighouden met de techniek en uitgebreide mogelijkheden. Zelfs nu ik iets meer tijd voorhanden heb zie ik daar toch steeds tegenop.

  Keuzes maken: het valt niet altijd mee 🙂

 93. Toen ik begon heb ik daar ook mee zitten spelen en uiteindelijk ben ik mij toch meer gaan focussen op meer typische blog platvormen. Want daar ligt het gebruik en de focus op hetgeen waarvoor je het uiteindelijk gebruikt.

  Hoewel CMSen zoals Joomla wel voordelen bieden waaronder je bijvoorbeeld ook heel wat vlotter een community kan hangen. Maar dat moet je zeker nog niet tegenhouden om later eventueel meerdere diensten met mekaar te gaan combineren.

  Groot gelijk om niet te veel op die technischere kant te blijven staren, zolang je inderdaad gewoon je ding kan blijven doen.

 94. Het is iets waar ik nog eens goed over na moet denken tzt.

  Handig overzichtje is dat ook. Dank je!

Reageer