clear

zoeken

search

De uitgever aan het woord

25 maart 2010

Ik heb het rapport ‘De uitgever aan het woord’ nog niet gelezen maar ik kom her en der interessante bevindingen tegen. Op ereaders.nl bijvoorbeeld:

Voor uitgevers van algemene boeken is het aanbieden van ebooks een belangrijke ambitie, zo laat het onderzoek zien. Educatieve en wetenschappelijke uitgevers komen daar juist een beetje van terug. Zij zien nu steeds meer heil in het aanbieden van digitale leermiddelen zoals videocontent, informatie via de mobiele telefoon en digitale databases. Toch verwacht in totaal 57 procent van alle uitgevers in 2012 ebooks aan te bieden. Nu is dat nog 25 procent

Nu dacht ik toch dat dit net andersom was! Dat rapport heb ik dus toch maar even gedownload en de RSS van de bijbehorende website ook meteen maar toegevoegd aan Netvibes.

Die laatste actie doet me bedenken dat ik tot voor kort nauwelijks uitgevers volgde online, maar sinds een tijdje ook steeds vaker kijk op Uitgever 2.0 en Publishr. Het is een mooi uitgeverstrio, de moeite van het volgen waard.

@

4 Reacties

 1. Wat ik er na lezing vooral van onthouden heb, is dat de focus van product naar doelgroep verschuift. Dat impliceert ook dat je daar (niche)keuzes in zou moeten maken, concludeer ik dan (wellicht overhaast). Dat vind ik wel een interessante voor bibliotheken omdat die in mijn ogen sterk zijn in speciale doelgroepen (kinderen, ouderen, vrouwen, zwervers :-))

  Op het E-book debat op UGameULearn hebben we als één van de debaters Erik Oltmans, één van de schrijvers van dit rapport. Ben benieuwd!

 2. @Marina: ik denk dat je daar gelijk in hebt. Niches hebben sowieso wel meerwaarde als je zo'n breed aanbod hebt. Als je er niets uitlicht blijft het een grote brei.

  Ik hoop er mooie verslagen in allerlei vormen van voorbij te zien komen. Zit vast wel snor op UGUL. Have fun!

 3. Daan schreef:

  Toevallig heb ik vorig jaar tijdens de 12 uurs estafette (yep, hardlopen) kennisgemaakt met Maarten die ook weleens blogt voor Publisher. Tenminste, toen nog wel. Ook te volgen via Twitter //twitter.com/maartenvv

  En die tweets over hardlopen sla je gewoon over, net als die van mij.

 4. Dank voor de tip Daan! Soms lees ik ze wel hoor, die hardloopverhalen. Plaatsvervangende sportbeoefening is de bom 🙂

Reageer