clear

zoeken

search

Blameless: het ontwerp van een boekomslag in minder dan twee minuten

09 maart 2010

Steampunk kom je steeds vaker tegen. Wikipedia omschrijft:

Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term slaat op verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid.

Ik vind het concept van Steampunk wel aardig. Het levert mooie plaatjes op. Dat het genre ook boeken heeft voortgebracht wist ik echter nog niet. Dat leerde ik pas nadat ik las over het ontwerp van de boekomslag van Blameless, geschreven door Gail Carriger. Zij biedt op haar website zelfs een heuse leeslijst voor het genre aan.

Ik durf geen uitspraken te doen over de kwaliteit van dit soort boeken maar de korte video over het ontwerp van de cover van Blameless is de 1 minuut 55 zeker waard. Je leest er meer over op Design:Related. Wel typisch dat dan juist deze omslag nog niet is terug te vinden op veel boekensites. Niet op Library Thing, niet op Amazon en niet in Worldcat.

@

4 Reacties

  1. Bas schreef:

    Leuk filmpje, krijg zin om zelf aan de slag te gaan om foto's te bewerken. Is nog niet van gekomen.
    Met de huidige technieken wordt ht wel steeds lastiger om een oordeel te vellen over het echtheidsgehalte van afbeeldingen.

  2. @Bas: je vergeet het makkelijk maar op het gebied van foto's als informatiebron moet je altijd op je hoede zijn inderdaad. Moet altijd weer denken aan die foto's van de aanslagen in Madrid, in verschillende kranten. Sindsdien ben ik heel wat voorzichtiger geworden.

    //www.zbdigitaal.nl/2006/02/de-betrouwbaarheid-van-informatie.html

  3. ria schreef:

    Ahh, steampunk is leuk. De oerbron is zo ongeveer The Difference Enginevan William Gibson en Bruce Sterling.
    Er is ook een magazine dat je kunt downloaden als app. Steampunk Tales.
    En voor meer images voor steampunkliefhebbers is How to be a retronaut fantastisch.

  4. Bedankt voor de links Ria. Een vermakelijk gebeuren. Ik vind die zebra's als trekpaard ook uitermate hip 🙂

Reageer