clear

zoeken

search

Anders leven: balanceren op hoge koorden

21 maart 2010

De eerste gedachte die bij me opkwam, bij het zien van bovenstaande foto in de bijdrage 15 Coolest Photos You Won’t Believe Are Not Photoshopped: ‘dit is gephotoshopped!’

Niet dus. Het blijkt hier te gaan om waaghals Dean Potter, een man waarover menig blog en krant reeds schreef. Op YouTube is een documentaire over hem te vinden. Ik bekeek daar een paar fragmenten van. De spectaculairste koordwandelingen zitten volgens mij in deel vijf.

Het kan altijd nog hoger, maar dan nog: wat staat Potter’s levenswijze ver af van de mijne zeg. Ik vind het al heel dapper als ik met losse handen fiets, op die klapperfiets van me. Vadsige vent!

@

6 Reacties

 1. Astrid schreef:

  Bijzonder bijzonder.
  Kan het alleen niet helpen dat ik me bij het zien van al z'n stunts afvraag: waarom?

 2. Bart Linssen schreef:

  Als je van koorddansers houd moet je maar eens de film Man on the wire kijken, zie ook: //www.manonwire.com

 3. Bas schreef:

  Ik geloof niet dat bibliotheekmensen tot de soort grote avonturiers horen. Ik ben ze in ieder geval nog niet tegengekomen, hoewel wat meer avontuur in de bibliotheek welkom zou zijn. Misschien moeten de bezuinigen eerst nog wat harder toeslaan om daarvan de noodzaak in te zien.

 4. @Astrid: de grenzen van je kunnen en moed verkennen? Doodsverachting? Adrenalinezucht? Ik weet het ook niet precies maar bijzonder is het inderdaad.

  @Bart: die trailer ziet er goed uit. Dank je voor de tip!

  @Bas: het zijn wel aandachtstrekkers van jewelste. Ik laat deze beurt ook even overgaan 🙂

Reageer