clear

zoeken

search

Almere: de nieuwe bibliotheek

16 maart 2010

Ik ben nog nooit in Almere geweest, maar ik wil de nieuwe bibliotheek graag bezoeken dit jaar. Die bibliotheek gaat het helemaal worden, qua inrichting en functionaliteit, en bovendien werken er een paar hele fijne collega’s.

Nu ik lees dat de verhuizing goed is verlopen weet ik dat het met de feestelijke opening ook wel snor zit. Als ik vervolgens het prachtige digitale magazine waar Boekendingen over schrijft aanschouw weet ik het zeker: de nieuwe bibliotheek Almere is de bibliotheek om dit jaar in de smiezen te houden.

Ook live te bekijken, via de webcam.

@

7 Reacties

 1. Astrid schreef:

  Mooi. En ik heb er nog een afspraak lopen voor m'n project, dus waarschijnlijk ga ik hem in het echie zien. De huisstijl en naam snap ik niet helemaal. Welke bibliotheek? Maar er zal vast een goede reden voor zijn.

 2. @Astrid. Goed werk. Ik denk dat daar dit jaar veel vergaderingen gepland gaan worden 🙂

  De smaken over naamgeving blijven verschillen.

 3. Peter / Almere schreef:

  Dank voor de aandacht! Ik zit er nu een weekje te werken en begin zo langzamerhand te wennen. Het gebouw is behoorlijk overweldigend. Hoewel de architectuur niet mijn persoonlijke smaak is, vind ik het wel verdraaid mooi. Vanuit mijn kamer kijk ik zo de bieb in en ik verheug me erop als daar straks echt leven in zit. Nu wordt er nog veel gewerkt – dat is ook leven, maar dan anders.
  In de binnentuin sijn de Lunatics een waanzinnige constructie aan het opbouwen voor een voorstelling die ze in het openingsweekend gaan doen. Rook, licht, en volgens mij zelfs een vliegend ziekenhuisbed :).

  Almere is de laatste tijd veel in het nieuws, niet altijd even vrolijk – maar volgens mij komt het met die bieb wel goed. Sprak hij toch een beetje trots wel…

 4. @Peter: die trots is terecht hoor. Reuring, beweging, andere invalshoeken. Die lunatics knallen er op de website in ieder geval ook al lekker in.

  Veel plezier en succes!

 5. Anoniem schreef:

  Hi,

  het UGULpromotieteam was gister al even binnen in die nieuwe bibliotheek, foto's zijn terug te vinden op Flickr. Ga zeker nog een keer kijken als hij af is 😉

  Moqub

 6. Mooie actie dat promotieteam, Moqub. Stoer!

 7. Peter / Almere schreef:

  Op een enkele uitzondering na ;), hele mooie foto's. Dank je Moqub!
  Peter

Reageer