clear

zoeken

search

Vage knaken: Sex.com

24 februari 2010

Een klassieke video bij een klassiek onderwerp. Ik kan het niet uitstaan.Voor de zoveelste keer in een paar jaar komt sex.com weer in het nieuws. Het domein wordt weer eens verkocht. Vraagt er eentje: “hoe verdien je daar nu 100 miljoen per jaar mee”? Ik weet het gewoon niet.

Als ik de URL intik kom ik op een vaag seksportaal. Ik tref geen banners of Google ads aan. Als ik in Google.nl op ‘sex’ zoek zit de site niet bij de eerste tien. In google.com ook niet. De Pagerank is 5. De whois verklaart weinig, het lemma in Wikipedia zegt niets, de geschiedenis is merkwaardig.

Ik zeg het niet graag, maar ik heb geen flauw idee hoe deze mensen hun duiten verdienen. Ik krijg de indruk dat het veel gebakken lucht is.

Het goede nieuws is: ik leer graag. Heeft iemand interessante suggesties?

@

4 Reacties

  1. Bertie schreef:

    Dat seksportaal lijkt me één en al advertenties (ik durf niet door te klikken); daar zal toch wel fiks voor betaald worden?

  2. Het is inderdaad een soort portal naar commerciële sites maar ik kan me bijna niet voorstellen dat mensen dan zoveel geld neerleggen voor advertenties daar. Dat doe je toch alleen als mensen er ook veel terecht komen? Of zouden er zo veel mensen zijn die de url rechtstreeks intikken? Dat kan natuurlijk ook. Ik zie nu in Alexa //www.alexa.com/siteinfo/sex.com?p=tgraph&r=home_home dat het verkeer vooral uit het Midden-Oosten komt.

  3. Michael Minneboo schreef:

    "Ik krijg de indruk dat het veel gebakken lucht is." Volgens mij is het verkopen van gebakken lucht de kerndoelstelling van de porno-industrie. 🙂

  4. @Michael: daar heb je een goed punt 🙂

Reageer