clear

zoeken

search

Solidarność, Eddy van Hijum

09 februari 2010

Collega Henk wees er afgelopen zaterdag al fijntjes op: het zijn ook vuilnismannen, die momenteel demonstreren voor een hoger salaris. Die vuilnismannen verdienen nog geen 1500 euro per maand, terwijl ze behoorlijk zwaar werk hebben (kijk maar eens op pagina 17 van dit rapport (PDF) van de Arbeidsinspectie, uit 2009).

Kamerlid Eddy van Hijum schrijft vandaag op Twitter dat hij de acties “niet erg gepast en niet solidair” vindt. Dat mag hij natuurlijk best vinden maar dit wordt dan wel gezegd door iemand die 7311,56 euro bruto per maand (zonder aanvullingen en onkostenvergoedingen) aan ‘schadeloosstelling’ aftikt (zie ook de PDF’s Overzicht van de regeling schadeloosstelling van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en Bijlage bij de Regeling Schadeloosstelling Leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Misschien is van Hijum nog een beetje verbolgen over het feit dat zijn loonsverhoging nog even in de ijskast is gezet (na vijf jaar duur gesteggel daarover), maar moet hij daarom de vuilnismannen het verwijt maken dat ze een hogere vergoeding willen voor het feit dat ze hun lichamen naar de donder werken? Dat is ze toch gewoon gegund? Er bestaat tenslotte niet zoiets als arbeidsreïncarnatie

@

Reageer