clear

zoeken

search

Platenzaak Spin stopt ermee

05 februari 2010

De meest pittoreske platenzaak van Middelburg, Spin, stopt ermee. Dat is geen leuk nieuws maar gelukkig heeft het niet alleen te maken met een gebrek aan inkomsten. Op 3voor12 Zeeland lees ik:

Gabriëlse is van plan actief te blijven in de muziekindustrie. Afgelopen jaar gaf hij al aan dat zijn droombaan eigenlijk programmeur is. “De muziekwereld is best gesloten, je moet de juiste mensen kennen om binnen te komen, anders lukt het niet. Daarom organiseer ik ook zoveel instores. Ik merk wel steeds meer dat dat vanuit deze functie wel lukt: mijn kennissenkring wordt steeds groter. Sowieso is het erg moeilijk om binnen de muziek een fulltime baan te vinden, veel programmeurs hebben een functie van ongeveer dertig uur in de week. Ik zie mezelf in ieder geval niet nog twintig jaar in de winkel staan. Volgens mij zou ik langzaam gek worden. Iemand anders moet het stokje dan wel overnemen, anders blijft er helemaal niets meer over hier in de omgeving.”

Dat Bart zich wil gaan richten op het programmeren van muziek lijkt mij een goede zaak. Bart bewijst al een paar jaar dat hij daar een goede neus voor heeft. Bart is voorlopig ook nog te zien op de website van de PZC, in de rubriek Bart Beveelt Aan. Ik hoop oprecht dat Bart de kans krijgt zijn droom in vervulling te laten gaan. Hierboven Bart’s bespreking van de mooie muziek van Shearwater.

@

2 Reacties

  1. Rolf Bosboom schreef:

    Inderdaad jammer. Ik heb er ook maar meteen over geblogd.

  2. Hoi Rolf,

    Mooi om te lezen dat jij er ook zo over denkt. Ik kocht slechts incidenteel cd's maar vind het toch jammer dat er nu bijna niets meer is. Eerst al de Waterput…nu Spin en ik zag dat de FRS in de AH ook al is vertrokken…

    Het is idd wel een beetje logisch…maar toch…

Reageer