clear

zoeken

search

Foursquare: het nadeel van de twijfel

11 februari 2010

Zo gek als een paar jaar geleden is het niet meer, maar als er weer eens een nieuwe dienst of toepassing opduikt kan ik het vaak niet laten om het even uit te proberen. Door tijdgebrek kom ik meestal echter niet veel verder dan een oppervlakkige verkenning. Voor een nieuwe service als Buzz is dat niet zo’n probleem. Die dienst wordt aangeboden binnen Gmail, een product waar ik sowieso al intensief gebruik van maak. Buzz benader ik op dezelfde manier als Jan Klerk.

Er zijn echter ook diensten waar ik me voor aanmeld en vervolgens niets meer mee doe. Netwerksites als Plaxo en Booktrix, Yammer, WordPress, Delicious, Google Wave: de lijst is enorm lang.

Bij Foursquare meldde ik me een paar maanden geleden aan. Ik bekeek de site kort, gaf de ZB een plekje en keek er niet meer naar om. Ik zag de toegevoegde waarde niet meteen. Het enige dat me nog herinnerde aan mijn registratie daar waren de mailtjes met contactverzoeken. Iedere week rollen er wel een paar binnen. Die gestage stroom deed me vandaag opnieuw afvragen wat Foursquare nu precies te bieden heeft. Dat kon ik op de site niet checken, omdat die plat leek te liggen (de foutmelding is schattig!). Daarom nog maar eens gegoogled en geloof het of niet: ik ontdek nu pas dat je Foursquare mobiel moet gebruiken. Besprekingen hier, hier en hier.

Nog een locatietoepassing. Locatie lijkt sowieso een toverwoord te zijn dit jaar. Ik laat Foursquare echter toch maar even voor wat het is. Via Twitter en andere toepassingen op de iPhone ben ik al genoeg bezig met locatiegerelateerde zaken. Als iemand denkt dat ik daarmee heel veel interessante dingen ga missen hoor ik het graag. Vooralsnog krijgt Foursquare van mij het nadeel van de twijfel…

@

4 Reacties

  1. Cora schreef:

    Wat voor vergelijkbare iPhone app gebruik jij dan, Edwin? Ik vind Foursquare niet zo gek, hoor. Maar het blijft toch gewoon een leuk speeltje. Net zoals Buzz niet veel toevoegt ten opzichte van de andere social media. Alleen jammer dat die er niet eerder was…

  2. @Cora: echt vergelijkbaar is het niet, maar Tweetie, voor twitter, heeft ook een locatieinstelling, met nearby etc. Verder heb ik ook de google app, die is weer gekoppeld aan Latitude. Toepassingen die ook gebruik maken van m'n locatie: Local Books, Hyves en Wikitude.

    Zal Foursquare ook nog eens op de telefoon uitproberen tzt. Misschien dat ik dan wel de meerwaarde van 'het speeltje' zie. Dank.

  3. poulus schreef:

    Ik ben wel gegrepen door Foursquare – zie mijn vriendschapverzoek -.

    Heb ook een blogposting in de maak.

  4. Ik ben benieuwd Poulus!

Reageer