clear

zoeken

search

Een nuttige bron: het Compendium voor de Leefomgeving

03 februari 2010

Het Compendium voor de Leefomgeving werd in december 2009 gelanceerd als opvolger van het Milieu- en Natuurcompendium en de Monitor Nota Ruimte. Een compendium is, volgens de van Dale, een samenvattend handboek waarin de hoofdlijnen en het begrippenapparaat van een wetenschap zijn weergegeven. Een bekend voorbeeld is het Politiek Compendium.

De beschrijving van het Compendium voor de Leefomgeving werkt niet bepaald enthousiasmerend…

Hoe ontwikkelen zich het gebruik en de kwaliteit van de ruimte? Hoe staat het met de luchtkwaliteit in Nederland? Hoe gaat het met de natuur? En hoe beleven we het landschap? Discussies over deze onderwerpen hebben baat bij feiten en cijfers. Cijfers die ons vertellen welke ruimtelijke ontwikkelingen er zijn. Cijfers die ons vertellen wat de milieukwaliteit is en welke veranderingen in de natuur optreden. Daarvoor is het Compendium voor de Leefomgeving. De informatie uit het Compendium wordt gebruikt in (overheids)publicaties, zoals de Milieubalans, Natuurbalans en diverse monitoring- en beleidsstudies.

…misschien doe je er goed aan de beschrijving te laten voor wat ‘ ie is en gewoon te genieten van de rijkdom aan informatie die de site te bieden heeft. Als je begint bij je eigen provincie of regio zie je vanzelf wat de mogelijkheden zijn.

De site oogt helder, overzichtelijk en rustig. Voor alle deelonderwerpen zijn aparte RSS-feeds beschikbaar.

@

Reageer