clear

zoeken

search

De Geheime Archieven van het Vaticaan

10 februari 2010

Soms bepalen films je beeld van personen of plaatsen. Zo zag ik jarenlang het gezicht van Val Kilmer voor me, als ik dacht aan Jim Morrison, en werd het beeld dat ik had van de geheime archieven van het Vaticaan tot voor kort bepaald door de film Angels and Demons.

Vorige week trof ik echter het door mij gereserveerde boek De Geheime Archieven van het Vaticaan op mijn bureau aan. Dat grote boek zeulde ik maandag mee naar huis. In de inhoud van de vele documenten (PDF) die in het boek worden besproken heb ik me niet verdiept maar het boek staat ook vol met prachtige foto’s en illustraties, die meer dan de moeite waard zijn.

Eigenlijk is dit een boek dat je gewoon moet kopen. Het is de 50 euro zeker waard. Je kunt natuurlijk ook gaan voor die editie van 4950 euro (PDF), maar of die het ook waard is?

Recensies op Isodorusweb en op Boeken over Boeken. De website van de Archieven is hier te vinden. En als je toch bezig bent moet je zeker ook even kijken naar dit en dit filmpje op YouTube.

Het boek is vanaf morgen weer te leen bij de Zeeuwse Bibliotheek, al is de kans best groot dat het al gereserveerd is door een collega van het Zeeuws Archief….

@

Reageer