clear

zoeken

search

Aanraders: The Virtual Revolution en Digital Nation

08 februari 2010

Twee interessante documentaires over digitale cultuur:

 1. Digital Nation, door Douglas Rushkoff. Merk op dat je de afzonderlijke hoofdstukken meteen kun bekijken door op de donkere blokjes boven de videospeler te klikken. Check zeker ook even South Korea’s Gaming Craze (Hoofdstuk 3).
 2. BBC’s The Virtual Revolution. Ik dacht eerder dat deze docu niet kon worden bekeken in Nederland maar door de bespreking van Anneke Dirkx leerde ik dat dit met de 3D Explorer geen enkel probleem is. Ik heb er nog maar een deel van gezien maar durf nu al te zeggen dat ook deze serie de moeite waard is.

@

5 Reacties

 1. Anneke schreef:

  Hoi Edwin,
  De serie is zeker de moeite waard om te bekijken. Vorige week zag ik deel 1 en deel 2 heb ik (vréselijk ouderwets!) opgenomen op video en ga ik van de week bekijken. Poulus schreef er in zijn blog ook al over en vond het 'verplichte kost' voor 23dingendoeners. Dat lijkt mij eigenlijk ook!

 2. poulus schreef:

  Ik ga vanavond deel 2 van The Virtual Revolution bekijken. Realtime kijken lukt me nooit, maar gelukkig is daar nog TPB.

 3. @Anneke: als in VHS-video? Dat hoor je niet meer zo vaak! Maar zolang het medium het doet maakt het niet zo veel uit toch, het gaat tenslotte om de inhoud…

  @Poulus: mij is het ook weer niet gelukt. Ben gedoemd tot het web 🙂

 4. Poulus schreef:

  @Edwin: wil je de serie op een schijfje of een stickkie?

 5. @Poulus: haha, doe maar een schijffie 🙂

Reageer